25 Nisan 2024 Perşembe

1,5 TON DEZENFEKTAN ÜRETİYORLAR

Bingöl Üniversitesi Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, günlük 1,5 el ve yüzey dezenfektanı üretiliyor. Üretilen dezenfektanları kamu kurum ve kuruluşları da ücretsiz olarak kullanabilecek.

29 MART 2020 PAZAR 12:19
0
1890
0
AA aa
1,5 TON DEZENFEKTAN ÜRETİYORLAR

Korona virüsün yayılmasının ardından tedbir amaçlı kullanılan dezenfektanlara talep artınca, Bingöl Üniversite de dezenfektan üretimine başladı.

Bingöl Üniversitesi Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli 9 akademik görevlisi, günlük 1 ton yüzey ve 250 litre de el dezenfektanı üretmeye başladı.

Öncelikli olarak üretilen dezenfektanlar üniversitede kullanırken, ihtiyaç olması durumunda kent genelindeki kurum ve kuruluşlarda da kullanılacağı belirtildi.

Bingöl Üniversitesi Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi araştırma görevlisi olan Buket Arıcı, “Bilindiği gibi Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyaya yayılan korona virüs salgınında Türkiye'deki vaka sayılarının da artmasıyla dezenfektan kullanımı önem kazanmıştır. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak korona virüsünde tedbir amaçlı yer ve el dezenfektan üretimine başladı. 9 kişilik ekiple günde 1 ton yüzey dezenfektanı 250 litre de el dezenfektanı üretilmeye başlandı. Yine bu doğrultuda valilik koordinesinde il genelindeki kurumlara ihtiyaçları buradan karşılanacaktır” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın