20 Nisan 2024 Cumartesi

320 AİLE FAYDALANDI

Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Gönülden Gönüle, Elden Ele şiarıyla hayata geçirilen ücretsiz marketten 3 haftada 320 ihtiyaç sahibi aile faydalanırken, daha fazla ailenin faydalanması için vatandaşlara yardım edin çağrısı yapıldı.

23 ŞUBAT 2020 PAZAR 10:56
0
1954
0
AA aa
320 AİLE FAYDALANDI

Genç Kaymakamlığı, Genç Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle hayata geçirilen "Gönülden Gönüle, Elden Ele" projesiyle ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülmeye başladı. İlk 3 haftada 320 ihtiyaç sahibi aile ücretsiz markete giderek hem kıyafet hem de gıda ihtiyacını buradan karşıladı. Genç Belediyesinin tahsis ettiği eski belediye binasında açılışı gerçekleştirilen kıyafet ve gıda ürünlerinin yer aldığı markette eksikliklerin olduğunu belirten proje yürütücüsü ve Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Abdurrahman Yılmaz, Daha fazla insanımızın bu kampanyayı sahiplenmesi ve gerekli yardımı yapması gerektiğini ifade etti.

"HAYIRSEVERLER'DEN DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYORUZ"

İlk 3 haftada 320 insanın faydalandığı ücretsiz marketten daha fazla insanın faydalanması için hayırseverlerden destek beklediklerini ifade eden Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Abdurrahman Yılmaz, "Gıda ve Kıyafet Market Uygulaması ile 3 haftada 320 aile farklı yaş grupları için 2 Bin tür ve çeşitte (Gömlek, pantolon, mont, kazak, kaban, hırka, palto, pijama takımı ayakkabı, bot v.b) kıyafetten istifade etmiş olup ayrıca 500 kg civarında farklı gıda çeşitlerine (Çay, şeker, nohut, fasülye, mercimek, makarna, salça, sıvı yağ, zeytin, un vb) ulaşma imkanı bulmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ederken bu ücretsiz marketin ihtiyaç sahibi insanlarımız için sabit bir mekan ve adres olmasını istiyoruz. Yani bizler nasıl marketten ve mağazadan ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyorsak, bu insanlarımızda bütün ihtiyaçlarını olmasa da bazı temel ihtiyaçlarını bulabilecekleri bir mekanın varlığıyla kimseye minnet etmeden kendi ihtiyaçlarını karşılayabileceklerinin huzuru içinde olacaklar. Bu ortamı hep beraber sağlayabilir ve devam ettirebiliriz" diye konuştu.

"MALZEMELERİN HEPSİ BİTME NOKTASINA GELDİ"

Ücretsiz markete ihtiyaç sahibi ailelerin yoğun bir şekilde başvurdukları için malzeme konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve hayırseverlerden daha fazla destek beklediklerini ifade eden Yılmaz, "Malzemelerin hepsi bitme noktasına gelmiştir. Buna karşın ciddi manada bir taleple de karşı karşıya bulunmaktayız. Bu vesileyle evde kullanmadığımız giysilerimizi temiz ve ütülü bir şekilde buraya bırakarak katkıda bulunabiliriz. Yine gücümüze göre bir paket makarnadan tutunda bir paket çaya kadar katkı sağlayabiliriz. İlçe nüfusumuzun önemli bir kısmı gücüne göre bu katkıyı sunabilir inşallah. Hem böylece kendi ihtiyaç sahibi insanlarımızı kendi içimizde idare etmiş oluruz. Unutmayalım bizim için mühim olmayan başkası için önemli olabilir. Bizim kullanmadığımız başkasının zaruri ihtiyacı olabilir. İnşallah bu ihtiyaç sahibi insanlarımızın durumu iyi olduğunda bu defa da onlar başkalarına yardım edeceklerdir.
Bu durumu çevremizde anlatalım. Belki yardım etmek isteyip de kimselere ulaşamayan insanlara bu anlamda ön ayak olmuş oluruz. Vesile olanda yapmış gibidir inşallah. Buradaki  devir-daimi sağlamak için Rabbim bizleri muvaffak etsin inşallah" ifadelerini kullandı.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın