29 Mart 2024 Cuma

85 BİN TEST YAPILDI

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasında kurulan laboratuvarda 9 ayda 85 bin koronavirüs (Kovit-19) testinin yapıldığı bildirilirken, sonuçların ise 7 saatte belli olduğu kaydedildi.

29 ARALIK 2020 SALI 15:14
0
1080
0
AA aa
85 BİN TEST YAPILDI

İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, pandemi dolayısıyla Sağlık Bakanlığınca kurulan PCR laboratuvarının hizmete başlamasıyla bir testin 7 saatte sonuca ulaştığını söyledi.

Pandemiyle mücadelede filyasyon ekibinde 139, laboratuvarda 15 kişilik ekibin görev yaptığını belirten Gündoğdu, ekiplerin haftanın her günü 24 saat esasına göre hizmet verdiğini belirtti.

Nisan ayından bu yana 85 bin Covid-19 testinin yapıldığını kaydeden Gündoğdu, koronavirüsle mücadele çalışmasını hassasiyetle yürüttüklerini dile getirdi.

Salgınla mücadelede filyasyon ekiplerinin sahada çalışmaların başarıya ulaşması, alınan testlerin en kısa sürede çalışılması ve sonucun kısa sürede verilmesinin önemli olduğunu aktaran Gündoğdu, şunları belirtti:

"Bütün ilçelerimizden bu testlerin merkeze getirilmesi filyasyon ekiplerimizin aldığı numunelerin en kısa sürede laboratuvara ulaştırılması, laboratuvarda da testlerin çalışılması çok ciddi bir gayret ve özen gerektirmektedir. Sonuç, vatandaşlarımız mesajla iletiliyor."

Pandemiyle mücadelenin en etkili yolunun maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak olduğunu anlatan Gündoğdu, önlemler konusunda vatandaşların rehavete kapıldığı dönemlerde vaka sayılarının arttığını bildirdi.

 Uyarıları dikkate almayan bazı insanların zamanla pişmanlık yaşadıklarına ve ailelerinden kayıplar olduğuna şahit olduklarını anlatan Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Yürüttüğümüz 9 aylık pandemiyle mücadelede şunu gördük, özellikle tedbirleri uymayan ve bütün uyarılara rağmen gerek pozitif gerek temasta olup bu uyarılara aldırış etmeden eş dost ziyaretinde bulunan ve arkadaşlarıyla bir araya gelen insanların sonra hem kendisinin pozitif çıktığı hem de bütün sevdiklerinin, yakınlarına, komşularına bu hastalığı maalesef bulaştırdığını gördük. Bu noktada çok yoğun uyarılarımıza rağmen buna aldırış etmeyen insanların da daha sonra çok büyük pişmanlıklar yaşadığını maalesef ailelerinden kayıplar olduğunu gördük."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2024
13:59
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
Ramazan ayı nedeniyle camilerde yapılan Kur'an-ı Kerim mukabelelerine Genç'te de yoğun ilgi gösteriliyor.
27.03.2024
13:27
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
Avrupa'da ikamet eden hayırsever iş insanı Doğukan Çakmakçı, Genç ilçesinde Ramazan ayı vesilesiyle maddi durumu olmayan yüzlerce aileye et yardımında bulunarak örnek bir davranışa imza attı
25.03.2024
13:56
MURATSPOR`UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
MURATSPOR'UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadele eden temsilcimiz Yeni Genç Muratsporkendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığıRüstempaşaspor'u3-1 mağlup ederek yenilmezlik serisini 11 maça çıkarırken, maç öncesi açılan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' pankartı ile teröre lanet okundu.
25.03.2024
13:01
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
Genç'te etkili olan kar ve tipi sonucu yolu kapanan mezrada mahsur kalan 2 avcı askeri helikopterle kurtarıldı.
21.03.2024
19:06
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
Büyük heyecanla beklenen 31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Genç İlçe merkezinde 13 Bin 934 seçmen, 44 sandıkta oy kullanacak. Başkanlık için 5 isim kıyasıya yarışırken 2019 seçimlerine göre seçmen sayısı 2 Bin 941 kişi arttı. Yeni seçmenler belediye başkanlığı seçimlerinin sonucuna da doğrudan etki yapacak.
21.03.2024
17:56
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi, öğrencilerin ikinci evi oldu. Sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışan öğrenciler, aile sıcaklığında LGS, YKS ve KPSS gibi sınavlara hazırlanıyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın