03 Mayıs 2024 Cuma

AYDEMİR: SORUŞTURMA BAŞLATTINIZ MI

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, personel alımı, resmi plakaların değiştirildiği ve resmi araçların şahsi işlerde kullanıldığı iddialarına yönelik soru önergesi verdi ve Bakan Soylu'ya sordu: Soruşturma başlattınız mı.

19 TEMMUZ 2022 SALI 10:10
1
819
0
AA aa
AYDEMİR: SORUŞTURMA BAŞLATTINIZ MI

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Mille Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi. 

“Bingöl İl Özel İdaresi, yapılan usulsüz alımlara devam ederken farklı bir iddia ile yine kamuoyunun gündemine oturmuştur” ifadesine yer verdiği önergesinde resmi araçların şahsi araç gibi kullanıldığı iddialarına da dikkat çeken Aydemir: “Yapılan usulsüz işçi alımları ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayan kurum idarecileri, İl Özel İdaresi araçlarını şahsi araçları gibi kullandıkları iddiası ile yine gündemdeler. Tarafımıza ulaşan iddialara göre; İl Özel İdaresine ait resmi araçların plakalarının değiştirildiği, sivil yaşamlarında bu araçları kendi malları gibi kullandıkları ve yakıt giderlerinin de kurumdan karşılandığı ifade edilmiştir. Bu iddialar ile birlikte İl Özel İdaresi üzerindeki usulsüz işleyişin her geçen gün arttığı ve kurumun derhal denetime tabi tutulması gerektiği görülmüştür. Bakanlığınızın söz konusu iddialar hakkında acilen bir işlem yapıp kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir” dedi. 

Aydemir, yanıtını istediği soruları da şöyle sıraladı; 

1.) Bingöl İl Özel İdaresine yapılan usulsüz işçi alımları ile ilgili bir soruşturma başlattınız mı? 

2.) Yapılan alımlar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirecek misiniz? 

3.) İl Özel İdaresine ait resmi araçların plakalarının değiştirildiği iddiası doğru mudur? Bu konuda bir soruşturmanız olacak mı? 

4.) Resmi araçlar kimler tarafından şahsi araç gibi kullanılmaktadır? Bu kişiler hakkında idari soruşturma açacak mısınız? 

5.) Bingöl İl Özel İdaresi hakkındaki usulsüz iddialar ile ilgili bir çalışmanız olacak mı

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın