27 Nisan 2024 Cumartesi

AYRIMCILIK YAPSAYDIK KENDİ KÖY YOLUMU YAPARDIM

AK Parti Bingöl İl Başkanı M. Hanefi Güler: Biz particilik anlayışına girsek, ayrımcılık yapsaydık kendi köy yolumu yapardım.

17 EYLÜL 2020 PERŞEMBE 15:50
0
3393
0
AA aa
AYRIMCILIK YAPSAYDIK KENDİ KÖY YOLUMU YAPARDIM

AK Parti Bingöl İl Başkanı M. Hanefi Güler: Biz particilik anlayışına girsek, ayrımcılık yapsaydık kendi köy yolumu yapardım.

AK Parti Bingöl İl Başkanı M. Hanefi Güler, HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir'in “Sünni Köyler Asfaltlıyken, Alevi Köyleri Tüm Hizmetlerden Mahrum” sözlerine yanıt verdi; “Hizmeti eksik yapılabilir fakat hizmet gitmeyen hiçbir bölge yoktur.”

AK Parti Bingöl İl Başkanı M. Hanefi Güler, düzenlediği basın toplantısında yerel ve ulusal gündeme dair açıklamalarda bulundu. Güler, Özel İdare bünyesinde bütün bölgelere hizmet götürüldüğünü belirterek, hizmet almada bazı bölgelerin öncelik aldığı yönündeki iddiaları reddetti. “Hizmeti eksik yapılabilir fakat hizmet gitmeyen hiçbir bölge yoktur.” Diyen Güler, şu ifadeleri kullandı: “Hodri meydan davet ediyorum; bölgelerimizi gezelim. AK Parti öncesi ve sonrası fotoğrafını çekelim. Bölgede huzur, güven, altyapı, yatırımlar, içme suyu, kanalizasyon, his göleti bölgede almış başını gidiyor. Bölgeden haberi olmayan, ilimize Fransız olarak eleştiri yapıyorlar. Biz daha geçen hafta Yedisu ilçesindeydik. Bölge koordinatörümüz ve teşkilatımızda geceyi de orda geçirerek vatandaşlarımızla bir aradaydık.”

‘AYRIMCILIK YAPSAYDIK KENDİ KÖY YOLUMU YAPARDIM'

Kaymakam, encümen ve muhtarların ön gördüğü hizmet sırasına göre kaynak aktarıldığını söyleyen Güler, “Ben AK Parti İl Başkanı olarak iddia ediyorum köy yolumda 8 köy var en sıkıntılı yol benimkidir. Biz particilik anlayışına girsek, ayrımcılık yapsaydık kendi köy yolumu yapardım. Biz kaymakam, encümen ve muhtarların ön gördüğü hizmet sırasına göre kaynak aktarımına rıza gösteriyoruz. O köy bize oy vermiş önceleyelim o köy vermemiş öteleyelim ayrımı bizde söz konusu değildir. Benim bölgemdeki köylerde AK Parti oy oranı yüzde 95'lerdedir. Particilik yapsaydım kendi köyümü öncelerdim. Şuan suçlanan bölgelerde içme suyu, his göleti, ahır, ağıl ve yol projeleri büyük oranda tamamlanmış durumda. AK Parti hizmet yapmadı iddiasında bulunanlara çağrımdır. Gelsinler 2002'den bu güne yapılan yatırımları onlara bir dosya halinde hediye ederiz. Değerlendirmeyi de onlara bırakırız. Nereden nereye gelmişiz.” Şeklinde konuştu.

‘MUHALEFETİNDE BİR KRİTERİ OLMALIDIR'

“Muhalefetin en önemli görevi AK Parti'nin iktidarlarının yaptığı hizmetleri takip etmek, bir aksilik, eksiklik varsa dile getirmektir. Bunu yaparken insaf ve vicdanı elden bırakmadan yapmak gerek. Sırf muhalefet yapacağım, AK Parti'yi eleştireceğim diye muhalefet yapmakta muhatabını küçük düşürür. Muhalefetinde bir kriteri olmalıdır. Dünya var olduğu müddetçe hizmete ihtiyaç duyulur. AK Parti öyle bir beklenti oluşturmuş ki insanlara artık her türlü hizmet normal gelmeye başlamıştır. Biz Bingöl'de üst düzey yetkili göremezdik. AK Parti ile birlikte kendi ilimizden Bakanımızın olmasıyla beraber ilimize sürekli üst düzey ziyaretler yapılıyor. En önemlisi Karlıova-Yedisu Depremi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilimizin vekilleriyle daha depremden 2 saat geçmeden bölgeye intikal ettik. Gece saat 5'e kadar bölgedeydik. Türkiye'de bunun eşi benzeri yoktur. AK Parti öncesinde bunlara biz hiç şahit olmadık. Valimizin komisyon başkanlığında tüm sıkıntılar tesbit edildi. Hak sahipleriyle ilgili evi, ahırı, hayvanı ne zarar görmüşse ihtiyaçların giderilmesi için çalışmalar sürüyor.”

‘AK PARTİ İNSANA HİZMET PARTİSİDİR'

“Özel İdaremiz bu yıl devrim niteliğinde 20 milyon lira bedelle eskimiş araç parkını yenileyerek köylerimizin hizmetine aldı. Hizmeti eksik yapılabilir fakat hizmet gitmeyen hiçbir bölge yoktur. 2.5 yıldır AK Parti İl Başkanlığı'nı yapıyorum, emniyet kayıtlarına göre 120 binden fazla insanımızı partimizde ağırlamışız. Biz hiçbir insanımızın fikrini, zikrini, dinini, düşüncesini, mezhebini, ibadetini, köyünü, bölgesini sormadan kapımızı herkese açık tutmuşuzdur. Kesinlikle ayrımcılık söz konusu değildir. Zaten partimizin özelliği de budur. İnsana hizmet partisidir. Bizim yegâna mücadelemiz hizmettir. Biz ayrıştırıcı dili ortadan kaldırdık. Kuzey ilçeleri tabirini yasakladık. Bingöl'deki yatırımlar Cumhuriyet Tarihi'nden daha fazla yatırımı AK Parti sayesinde almıştır. Bugün Özellikle Bingöl özelinde olaya yaklaştığımızda, Sancak, Adaklı, Kığı, Yedisu'yu Erzincan'a bağlıyoruz. Organize Sanayi Bölgesini büyütüyoruz. Türkiye'nin en büyük küçük sanayi sitesini kuruyoruz. İŞGEM'deki firmalarla ihracaata başladık. Solhan ve Genç'e doğalgaz döşüyoruz. Son dönemde Milli Eğitim, Maliye, Tapu, Emniyet, Müftülük, Özel İdare gibi birçok kamu binasını yeniledik. Valilik ve Belediye hizmet binamız bitmek üzere. Belediyemizin Çapakçur Köprüsü'nde yaptığı peyzaj çalışmaları büyük ilgi görüyor. Terör nedeniyle ihmal edilen bölgeler bizim dönemimizde nevşunema buldular, hizmetle tanıştılar. Köylerimizde kışın nüfus olmamasına rağmen yatırımlar yapılıyor. İl Genel Meclisi üyelerimiz, kaymakamlarımız muhtarlarımızla istişareli olarak hükümetimizin gönderdiği kaynakları bütçeler ile adil bir dağıtım yapılıyor. Hodri meydan davet ediyorum; bölgelerimizi gezelim. AK Parti öncesi ve sonrası fotoğrafını çekelim. Bölgede huzur, güven, altyapı, yatırımlar, içmesuyu, kanalizasyon, his göleti bölgede almış başını gidiyor. Bölgeden haberi olmayan, ilimize Fransız olarak eleştiri yapıyorlar. Biz daha geçen hafta Yedisu ilçesindeydik. Bölge koordinatörümüz ve teşkilatımızda geceyi de orda geçirerek vatandaşlarımızla bir aradaydık.”

‘BÖLGEYİ GERİ BIRAKAN TERÖR ÖRGÜTÜDÜR'

“Bir söylem sahibi iddiasını ıspatlamakla mükelleftir. İftira, sokak dili siyasetçiye yakışmaz siyasetçi belgelerle konuşur. Efendim AK Parti hayvancılığı bitirmiş diyorlar; el insaf. Hayvancılığı bitiren, bölgeyi geri bırakan savunduğunuz terör örgütüdür. Örgütünüz köyleri taciz etti, yolları kesti, bombalama yaptı, insanları göçe zorladı. İnsanları taşraya muhtaç edip sonrada gidip göce zorladığınız ailelerin çocuklarını zorlayıp dağa kaçırdınız. Kürt milletinin mayasını bozdunuz. Travma yaşattınız. Öyle bir hale getirdiniz ki toplum benliğini kaybetti, özünü kaybetti, milleti ecdadından, yerinden, evinden koparttınız. Sonrada onların cenazelerini istismar ettiniz. Buna da Kürt Hakları savunuculuğu dediniz ama kürtçe bilmiyorsunuz. Zazacayı kağıttan okuyorsunuz. Kürdün adetine, örfüne, ecdadına, tarihine aykırısınız. Siz tamamen maoucu, Leninci örgüte bağımlısınız. Sizin kökünüz dışarda. Bu yaylaların boş kalmasının tek sebebi terördür. AK Parti sayasende kürtler PKK terör örgütünün vesayetinden kurtulmuştur. AK Parti'nin en büyük yatırımı kürtleri terör örgütü vesayetinden kurtarmasıdır.”

‘SÜTAŞ BİR MİLATTIR'

“Devlet fabrika, işletme yapmaz. Altyapı oluştururuz ve özel sektörü bölgeye çeker, önünü açar. Teşvik eder. Şuan Türkiye'nin en büyük Tarım ve Hayvancılık yatırımı olan Sütaş yatırımı bitmek üzere. Bu yatırım bir milattır. Özel sektörün ufkunu açacak. Ovada arazi bedeli daha şimdiden yüzde 300 arttı. Tarlalarımız mısır slajı ile doldu. Benim tanıdığım 15 işadamı, girişimci en az 1 milyon lira değerlerinde hayvancılık yatırımına başladılar. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz'a bu yatırımın Bingöl'e gelmesinde verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. AK Parti'nin sermayesi hizmettir. Batıda ne varsa Doğu'da da o olacak mantığıyla hareket eden bir partiyiz. AK Parti öncesi lüks sayılan hava yollarını biz halkın yolu yaptık. Bugün ayda 20 bin kişi kullanıyor. Biz yaptık. Üniversitemiz 18 bin öğrenci bin çalışanı geçti. Biz kurduk. Şehirde yenilenmeyen bir tane hastanemiz kalmadı. Bugün merkezde 400 yataklı hastane ve Solhan ilçemize 75 yatak daha kapasite artarak büyüteceğiz. Daha fazla hizmet istenebilir ama hizmet yapılmadı demek insafsızlıktır. 100 yıldır devlet var 20 yılı çıkar 80 yılda ne yapıldı. Yapılan 2 yıllık Erbakan döneminde yapılanlardır. 60 yıl CHP yönetti nedir kalıcı eseri. Rahmetli Özal'ın hizmetleri var sonra da Recep Tayyip Erdoğan'ın eserleri vardır. Belediye Başkanımız Düzağaç'ta alevi vatandaşlarımız için taziye evi tahsisinde bulundu. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyoruz. Bu büyük bir hizmettir. Eğer ötekileştirme ise bunun adı nedir o zaman.”  (Haber Merkezi)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın