26 Nisan 2024 Cuma

ÇAMURDAN PARA KAZANIYORLAR!

Genç ilçesinde asırlardır otantik yöntemlerle yapılan çömlekçilik geleneğini kadınlar yaşatıyor. Pandemiye rağmen üretime ara vermeyen kadınlar, komşu illerden gelen siparişlere yetişmekte zorlanıyor.

12 EKİM 2020 PAZARTESİ 12:58
1
3229
0
AA aa
ÇAMURDAN PARA KAZANIYORLAR!

Genç Belediyesi tarafından hazırlanan ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nce desteklenen proje kapsamında üretilen çanak ve çömlekler, il dışından sipariş almaya başladı.

Genç Belediyesi tarafından hazırlanan ve sosyal faaliyetlere destek olmak amacıyla açılan çanak çömlek kursunda üretilen çanak ve çömleklere şehir dışından siparişler gelmeye başladı. Bingöl, Elazığ ve Tunceli'den alınan siparişlere yetişmek için yoğun çaba sarf eden kadınlar günlük 60'a yakın çömlek üretimi yapıyor.

“PANDEMİYE RAĞMEN ÜRETİME DEVAM ETTİK”

Halk Eğitim Merkezinde görevli olan usta öğretici Mehmet Tetik,  “Halk Eğitim Merkezi'nde 6 yıldır kurs hocası olarak görev yapmaktayım. Çanak-Çömlek alanında ilk bu kursu açtığımız zaman aşırı bir ilgi yoktu. Her yıl geçtikçe ilgi de arttı. Burada ablalarımız günlük olarak 60'a yakın ürün üretiyor. Bu ürünlerimizi Diyarbakır, Malatya, Elazığ'a ve Muş'a gönderiyoruz. Eğer bizlere daha farklı destek alanları açılır ise işi ileri boyuta taşıyıp, sürekli hale getirmek istiyoruz. Pandemi sürecinde hiçbir şekilde ara vermedik. Sosyal mesafe, maske ve hijyen gibi tedbirleri alarak üretime devam ettik. Destek alırsak, günlük 150 ürün üretmeyi hedefliyoruz. Şuan aylık bin 500 kadar sipariş alıyoruz.” Dedi.

“EKMEĞİMİZİ ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Çocuklarına ekmek götürmek ve okutmak için çalıştıklarını belirten Halide Nazlı, “3 yıldır buradayız, çalışıyoruz. Biz çamuru çok sevdik. Çömlek yapıyoruz, tepsi yapıyoruz, vazo yapıyoruz, her şey yapıyoruz. Ekmeğimizi çıkarmak için çalışıyoruz. burayı da çok sevdik, sürekli geliyoruz. Çocuklarımıza ekmek götürüyoruz, onları okutuyoruz. Bu hastalık çıktı ama vazgeçmedik üretimden. Biz burada 10 kişiyiz. Abla, kardeş hepimiz çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“AİLEME KATKI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM”

Kadınlardan Zübeyde Doğrul ise, “Çanak-Çömlek kursuna başladık ve çok memnunum. Aileme katkıda bulunmak için çalışıyoruz, üretiyoruz. Evimize, öğrencilerimize bir katkıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın