03 Mayıs 2024 Cuma

COVÄ°D-19 YENÄ°DEN HORTLUYOR

Yaşanan artışın en önemli sebebi Hastalık belirtileri görüldüğünde izole olunmaması ve grip oldum denilerek tedbir alınmadan topluma karışıp hastalığın yayılmasına neden olunması sözleriyle özetlendi.

18 TEMMUZ 2022 PAZARTESÄ° 13:03
1
1196
0
AA aa
COVÄ°D-19 YENÄ°DEN HORTLUYOR

Koronavirüs salgını tam bitti derken yaz aylarının ortasında Türkiye'de vaka sayılarında çok ciddi artış yaÅŸanmaya baÅŸlandı. Son verilere göre günlük vaka sayısı 8 bine ulaÅŸtı. 3 haftada vakalar 5 kat arttı. Bilim insanları, bireysel önlemlere dikkat çekerek, ‘kapalı mekânlarda maskeden vazgeçmeyin' uyarısı yaptı.
BÄ°NGÖL'DE DE VAKALAR ARTIYOR
Yapılan araÅŸtırmada Bingöl'de de koronavrüs vakalarında yüzde 20-30 oranında artış görüldüÄŸü belirtildi. Yatan hasta sayısının çok düÅŸük olduÄŸu kaydedilirken, vakalardaki artışın özellikle düÄŸün ve taziyelerden kaynaklı olduÄŸu ifade edildi.
GRÄ°P DEYÄ°P TEST VERÄ°LMEMESÄ° RÄ°SKTÄ°R
YaÅŸanan artışın en önemli sebebi “Hastalık belirtileri görüldüÄŸünde izole olunmaması ve ‘grip oldum' denilerek tedbir alınmadan topluma karışıp hastalığın yayılmasına neden olunması” sözleriyle özetlendi.
Semptomlar görüldüÄŸünde test verilmesi ve mutlaka izole olunması gerektiÄŸinin altı çizilirken, Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü yetkililerince ÅŸu uyarılar da yapıldı: “Birçok kiÅŸi semptomlar görülmesine raÄŸmen grip olduÄŸunu savunarak test vermiyor. Nedeni ise bir haftalık karantina süreci. Oysa izolasyon, hastalığın önlenmesindeki en önemli etkendir. Maalesef ‘grip oldum' denilerek izolasyondan kaçınılıyor, hastalığın yayılmasına davetiye çıkarılıyor. DüÄŸün sezonu baÅŸladı. Önümüzde bayram var. Grip dahi olunduÄŸunda lütfen kiÅŸiler kendilerini izole etsin ve maske, mesafe kuralına uysun. Aksi taktirde baÅŸkalarının hastalanmasına sebep olacaklar. Bu konuda lütfen hassasiyet gösterelim. Bingöl'ümüzde büyük bir artış söz konusu deÄŸil ama giderek bir artış trendine doÄŸru ilerliyoruz. Lütfen herkes bireysel anlamda tedbirini alsın, hastalık belirtileri olanlar test verip bireysel izolasyonlarını saÄŸlasın.”
Salgının, kronik hastalığı olanlar, yaÅŸlılar ve bağışıklığı baskılanmış kiÅŸiler için hala önemli bir tehdit olduÄŸunun da altı çizildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.05.2024
14:34
EMNÄ°YET`TEN RUHSAT YENÄ°LEME UYARISI
EMNÄ°YET'TEN RUHSAT YENÄ°LEME UYARISI
Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
03.05.2024
12:20
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL`UNDUR!
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL'UNDUR!
Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın talimatıyla Belediye'nin giriş kısmına 'Rüşvet alanda, verende melundur' Hadis-i Şerif'i asıldı.
29.04.2024
20:46
ATAN, BİNGÖL`Ü TEMSİL ETTİ
ATAN, BİNGÖL'Ü TEMSİL ETTİ
Mardin'de düzenlenen dama turnuvasına Bingöl'ü temsilen katılan Gençli hemşerimiz Hasan Atan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak büyük bir başarıya imza attı.
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALÄ°BÄ°YET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALÄ°BÄ°YET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ÅžEHÄ°T `KALAN` KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
ÅžEHÄ°T 'KALAN' KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
24.04.2024
13:06
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
Genç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı 2024 yılı birlik encümen seçimi yapıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın