19 Nisan 2024 Cuma

DÜĞÜNLERE ALTIN AYARI

Altın fiyatlarının yükselmesi, evlilik hazırlıkları yapan çiftleri kara kara düşündürmeye başladı. Bazı çiftler altın alamadıkları için düğünlerini ertelemek zorunda kalıyor. Kuyumcular Derneği Başkanı Devran: Vatandaş düğünleri erteleme zorunda kalıyor ancak tavsiyemiz vatandaşın biran önce altınlarını almaları yönündedir.

23 ŞUBAT 2020 PAZAR 11:01
0
1986
1
AA aa
DÜĞÜNLERE ALTIN AYARI

Son dönemlerde artış gösteren altın fiyatları düğün hazırlığı yapan çiftleri olumsuz etkiledi. Daha önce 40-60 bin liraya alınan düğün takılarının katbekat artması karşısında ne yapacaklarını şaşıran bazı çiftler düğünlerini erteliyor.

İç piyasada dolarında yükselmesi ile altının gramı 315 TL'yi geçti. Geçen haftayı 502 TL'den kapatan çeyrek altının fiyatı, önceki gün 513, 5 TL'yi bularak, rekor tazeledi. Son bir ayda çeyrek altındaki değer artışı TL bazında yüzde 6,4'ü aştı.

“KUYUMCU NEFES ALAMIYOR”

Bingöl Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Devran, altının son günlerdeki yükselişiyle ilgili yaptığı değerlendirmede;  “Müşteri ‘fiyatlar ne olacak?' diye altın almıyor. Hal böyle olunca esnaf ticaret yapamıyor. Esnafımız ‘müşteri gelsin' diye bekliyor. Sadece Bingöl değil, tüm Türkiye'de satışlar düştü. Biz de piyasa canlansın, diye uğraşıyoruz”  dedi.

“ALTIN BULANIK HAVAYI SEVMEZ”

Devran; “Ayrıca Çin'in korona virüsü nedeniyle sosyal ve ekonomik yönden uğradığı kayıplar, dünya ticaretini etkiledi, altının onsunu da yukarıya çekti. Altın bulanık havayı sevmez. Bulanık atmosferde altın yukarıya doğru ivme kazanır. Görüldüğü gibi hem dövizin iç piyasada yükselmesi, dünya genelinde ekonomik piyasalarında onsun yükselmesi ile altın fiyatları tırmandı. Nasıl duracak, nerede duracak; inanın biz de tahmin edemiyoruz” şeklinde konuştu. 

“VATANDAŞ DÜĞÜNLERİ ERTELEME ZORUNDA KALIYOR”

Devran, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 “Bölgemizin yerleşik adetleri gereği düğünlerde kız evi düğünde geline takılmak üzere altın ister. İstenen bu miktar en asgarisi 300, 400 grama tekabül eden Halep zinciri veya takım setler ile birlikte 7, 8 tane de bilezik alındığı zaman ekonomik gücü aşan bir gram ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Altın fiyatlarda sürekli yalanan değişkenlikler vatandaş da altın gramının düşer umuduyla planlanmış düğünü ertelemek zorunda kalıyorlar. Vatandaş düğünleri erteleme zorunda kalıyor ancak tavsiyemiz vatandaşın biran önce altınlarını almaları yönündedir. Bu sürekli değişkenlik sürecinde altının yükselişe devam ettiği maalesef vatandaşın beklenti halinde olduğu fiyat düşüşünün gerçekleşmeyeceği kanaatindeyiz. Düğün için gerekli olan atlın fiyatlarının yüksek olması vatandaşı daha uygun fiyata nasıl alırım arayışına yönlendirmekte olup bu arayış vatandaşı piyasada tanımadığı yerlere sürüklemekte ve maalesef son dönemlerde sıkça karşılaştığımız Düşük ayarlı altını vatandaş bilmeden daha uyguna aldığını düşünmekte ve dolandırıldığının farkına bile varamamaktalar. Düşük ayar altının piyasaya sürülmesi ile gerek emniyet gerekse dernek olarak mücadelemiz devam etmektedir. Vatandaşa tavsiyemiz daha ucuza altın alırım diye daha fazla paralarından olmamaları adına piyasada çokça bulunan düşük ayar altın dolandırıcılığı tuzağına düşmesinler, buna dikkat etsinler. Tanıdıkları kuyumculardan ve Sertifikalı ürünler almalarını tavsiye ediyoruz”

Kaynak: Bingöl Online

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55)
23 Şubat 2020 Pazar 12:56
Altınlarını almalarını tavsiye ediyoruz nedir çapsız insanları bir yerlere getirirseniz söyleyeceği şeyler de bunlar olur millete para yok ki alamıyor olsa neden beklesin ki
Beğendim (0) Beğenmedim (0)Cevapla
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın