18 Nisan 2024 Perşembe

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Yaşayan Diller ve Lehçeler dersinin işlendiği 22 ortaokuldaki öğrencilerden 2 bin 280'i seçmeli ders olarak ana dilleri olan Zazaca eğitimi görürken, Genç Mevlana Ortaokulunda verilen eğitimde öğrenciler, anadillerini eğlenerek öğreniyor.

27 EKİM 2019 PAZAR 18:56
0
2599
0
AA aa
EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Bingöl'de ortaokulda eğitim gören yüzlerce öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bingöl Üniversitesinin desteğiyle ana dilleri olan Zazacayı öğreniyor. Kentte dersin uygulandığı 22 ortaokulda 2 bin 280 öğrenci, Zazaca eğitim görürken, Genç Mevlana Ortaokulunda işlenen dersler ise eğlenceli bir şekilde geçiyor. Zazaca Öğretmeni Mahmut Kaya tarafından işlenen dersleri çok seven ve eğlenerek anadillerini öğrenen öğrenciler, Zazaca ders sayısının fazlalıştırılmasını talep ediyor.

"ZAZACA ÖĞRENİLMESİ ZOR BİR DİL"

Zazaca öğretmeni Mahmut Kaya, öğrencilerin Zazacaya ilgisinden memnun olduğunu söyledi.

Kaya, "Öğrencilerin dil öğrenme süreçleri biraz uzun bizde öğrencileri sıkmamak için dersleri eğlenceli hale getirerek anlatıyoruz. Kuralları net konulmayan bir dil olmasından kaynaklı bazı sıkıntılar çıkabiliyor. Bu da yöresel telaffuzlardan kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.

"NİNEMLE KONUŞMAK İÇİN ZAZACA ÖĞRENMEK İSTİYORUM"

Öğrencilerden Arda Çatkın yaptığı açıklamada, anne ve babasının konuştuklarını anlamak, Türkçe bilmeyen büyükleri ile iletişim kurmak için Zazaca dersini seçtiğini söyledi.

Çatkın, "Zazacayı çok seviyorum. Ninem Türkçe bilmiyor. Onunla konuşmak için Zazaca öğrenmek istiyorum." dedi.

Elanur Sanik ise aile bireylerinin ve köylerinde yaşayan herkesin Zazaca konuştuğunu belirterek, "Onların konuşmalarından hiçbir şey anlamadığım için Zazaca öğreniyorum." diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın