29 Nisan 2024 Pazartesi

ELİ ÖPÜLESİ ABLA

Uzun yıllar aile hasreti çeken ve çocuk evlerinde büyüyen Ayşe Taş, kardeşlerinin aile hasreti çekmemesi için Koruyucu Aile hizmetinden yararlanarak onları yanına aldı.

13 TEMMUZ 2022 ÇARŞAMBA 19:07
0
1739
0
AA aa
ELİ ÖPÜLESİ ABLA

Ayşe Taş, 2 kardeşi, ablası ve ağabeyi ile birlikte çeşitli ailevi sorunlardan dolayı 2010 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Evleri'ne yerleştirildi. 
Yaklaşık 10 yıl kaldığı Çocuk Evleri'nden sonra 2020 yılında işe yerleşen Ayşe Taş, kendisinden küçük iki kardeşinin ailesi hasreti çekmemesi için “Koruyucu Aile” hizmetinden yararlanmak istedi. 
Yapılan değerlendirmeler sonucunda kardeşlerini yanına alan Taş, şimdi onlara hem ablalık hem de annelik yapıyor. 
Kardeşlerinin her zaman yanında olduğunu söyleyen Taş, onların aile ortamında büyümesini istediğini söyledi. 
Taş, “2010 yılında çocuk evlerine çeşitli nedenlerden dolayı yerleştirildik, 5 kardeş olarak. Ben büyük abim ve ablam, 2 de benden küçük kardeşim var. İşe yerleştirildiğim gibi kardeşlerimi yanıma almak istedim. Çünkü o zamanlarda aile sıkıntısı çektiğimiz için, kardeşlerimin bu sıkıntıyı çekmesini istemedim. Hemen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvurdum. Başvurum onaylandı, kardeşlerime hem ablalık hem de annelik yapıyorum, maddi ve manevi sıkıntılarında yanlarında oluyorum. Onların güzel bir aile ortamında büyümesi istiyorum ve elimden gelen herşeyi yapıyorum” dedi. 
Ayşe Taş'ın örnek bir abla olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Eyüp Çakar, kardeşlerin mutlu olduğunu belirtti. 
Çakar, “Ayşe kardeşimiz kuruluşlarımızda büyüdü ve yetişti. Aile hasretini en iyi bilenlerden birisi. Küçük kardeşleri de kuruluşlarda kalmaktaydı. Ayşe, kardeşleri fazla hasret çekmesin diye yanına aldı. Onlara ablalık ve annelik yapıyor. 6 aya yakından koruyucu aile hizmeti devam etmekte. Hem çocuklar hem de Ayşe gayet memnun. Güzel bir şekilde hayatlarına devam etmektedirler” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın