19 Nisan 2024 Cuma

ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMEN!

Genç İlçesine bağlı Çaytepe Yatılı Bölge Ortaokulunda Türkçe Öğretmenliği yapan M. Ali İnanç, boş zamanlarında öğrencileri tıraş ederek öğrencilerin kuaför ihtiyacını giderip örnek bir fedakârlık portresi çiziyor.

12 OCAK 2020 PAZAR 11:30
1
1797
0
AA aa
ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMEN!

Genç ilçesi Çaytepe Yatılı Bölge Ortaokulunda görevli Türkçe Öğretmeni M. Ali İnanç, yaptığı örnek bir çalışmayla gönülleri fethetti. Öğretmen İnanç, Genç ilçesine 20 Km. uzaklıkta bulunan Çaytepe köyünde bir yandan öğrencilere eğitim verirken bir yandan da boş zamanlarını değerlendirerek öğrencileri tıraş edip öğrencilerin kuaför ihtiyacını gideriyor. Yaptığı bu hareketiyle öğrencilerin ve okul yönetimin takdirini kazanan öğretmen, örnek bir çalışmaya imza attı.

 “ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDE Kİ MUTLULUK HER ŞEYE BEDEL”

Aslen Batman'lı olan ve 7 yıldır Çaytepe köyünde öğretmenlik yapan Mehmet Ali İnanç, “Aslen Batman´lıyım ve 7 yıl önce Genç Çaytepe Yatılı Bölge Ortaokuluna tayinim oldu. Atanmadan önce berberlik ile ilgili birkaç tecrübem olmuştu. Okulumuz köy okulu olduğu il ve ilçe merkezine uzak kalıyor. Öğrencilerimiz de pansiyonda yatılı kalan öğrenciler. Zaman geçtikçe çocuklarımızın saç kesimi noktasında bir ihtiyaçları olduğunu fark ettim. bende göreve başladıktan sonra pansiyon içerisinde boş bir oda baktım ve bu odayı da kendime göre düzenledim. Berber malzemeleri ve kuaför malzemesi temin ettim. Derslerden sonra zaman buldukça çocuklarımızın saçlarını kesiyorum ve saçlarına güzel şekiller vermeye çalışıyorum. Çocuklar bu işten çok mutlular ve onların gözlerinde ki mutluluğu ve parıltıyı görünce bizler de haliyle çok mutlu oluyoruz. Hatta bazen öğrencilerimiz bize gelip lütfen bize Cristiano Ronaldo yada Burak Yılmaz tıraşı yapabilir misiniz? gibi isteklerle geliyorlar bizde bu isteklerini kırmayarak cevap vermeye çalışıyoruz elimizden geldiğince. Ben burada olduğum müddetçe çocuklarımızın isteklerine cevap vermeye çalışacağım. Onların gözlerin deki mutluluk zaten her şeye bedel" diye konuştu.

 “ÖĞRENCİLERDEN ÖĞRETMENLERİNE TEŞEKKÜR”

Öğretmenlerinin hem derslerde hem de dışarıda kendilerine bir baba şefkati ile yaklaştığını belirten öğrencilerden Âdem Gengörü, “Bulunduğumuz dezavantajı yüzünden ilçe gidip gelmekte sıkıntı yaşıyoruz. Saçımız uzadığında da Mehmet Ali hocamız bizim bir oda hazırladı ve içini de kuaför malzemeleri ile doldurdu. Burada bizi tıraş ediyor ve çokta güzel tıraş ediyor. Fön çekip jölede sürüyor saçımıza. Bir berberden çok daha iyi tıraş ediyor. Hocamız bize hem öğretmen hem de bir baba gibi davranıyor. Bu yüzden onu çok seviyoruz” dedi.

5.sınıf öğrencisi Baran Ayri ise, “5 yıldır hiç berbere gitmedim çünkü saçımı hep Mehmet Ali hocamız kesiyor ve gerçekten bir berberden daha çok güzel kesiyor saçlarımızı. Bu yüzden hocamızı çok seviyoruz ve çok memnunuz kendisinden” dedi.

Öğretmenleri Mehmet Ali İnanç'ı çok sevdiklerini belirten öğrencilerden Eren Değişgeç ise, “Okulumuz ilçeye uzak olduğu için saçımızı kesmeye gidemiyoruz. Uzadığında Mehmet ali hocamız pansiyonda bizi tıraş ediyor. Çok ta güzel kesiyor. İstediğimiz şekli veriyor, jöle sürüyor ve fön çekiyor. Hocamıza ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın