26 Nisan 2024 Cuma

EN BÜYÜK SERMAYEM SAMİMİYETİMDİR

AK Parti Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü olarak atanan Mehmet Hanefi Güler; Hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit mesafede oldum. En büyük sermayem samimiyetimdir dedi.

11 EKİM 2020 PAZAR 12:09
1
3806
1
AA aa
EN BÜYÜK SERMAYEM SAMİMİYETİMDİR

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezine davet edilen ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile yapılan görüşmenin ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle; Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü olarak atanan Mehmet Hanefi Güler dün havayoluyla Ankara'dan Bingöl'e geldi.

Havalimanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan AK Parti Bölge Koordinatörü Güler, yaptığı açıklamada, AK Parti'de bütün görevlerin değerli olduğunu söyledi.

Güler, “Görevimiz Selahattin-i Eyyubi gibi Arap, Kürt, Türk, Şii, Sunni ümmetin bütün kesimlerini AK Parti'de bir araya getirerek toplumdaki birlikteliğimizi güçlendirmek ve bölgenin dini ve kültürel değerleri ile siyaset arenasında yansıma ve eksikliklerini gidermek adına yoğun ve çok yönlü çalışmalar yürütmektir.” dedi.

Siyasette felsefe olarak insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır Hadisi şerifin ışığıyla yola koyulduğunu belirten Güler, konuşmasında şunları söyledi: “ İnsanlara hizmet eden insanların en hayırlısıdır. Allah kalpleri biliyor. Bizimde siyasete giriş amacımız budur. 3 yıla yakın bir süre AK Parti İl Başkanlığı görevinde de bu şiar ile niyetimiz halis bir şekilde ilimizin bütün bölgelerini kucaklayarak çalışmalarımızı sürdürdük. İnsana gücüne, bölgesine, düşüncesine, makamına göre değil eşrefi mahlukat, yaratılmışların en şereflisi gözüyle baktık. Cumhurbaşkanımızın bize emaneten verdiği göreve mesuliyet duygusuyla baktık. Partimizin sancaktarlığını layık bir şekilde onurla şerefle taşıdık. Hizmet bayrağını çok yukarılara çıkardık.

“KİŞİYİ DEĞİL TOPLUMU ÖNCELEMELİYİZ”

Hiçbir zaman hiçbir kamu kurumunda istikbal peşinde koşmadık. Bizim hedefimiz umuma, topluma hizmettir. Çalışmadır, mücadele etmektir. Hizmeti bölgeye, şahsa, yakınına, adamına öncelersen siyasete güven azalır. Topluma hizmeti öncülersen bundan herkes faydalanır. Siyasetin itibarı yeniden tesis etmemiz lazım. Selahattin Eyyubi Mısır, Filistin, Şam, Suriye'de insanları bir araya getirdi. Arap, Kürt, Türk ve diğer etnik grupları bir araya getirerek ümmet bilincini sağladı ve Kudüs'ün fatihi oldu. Selahaddin bu birlikteliği adalet, sadakat ve tevazu ile yaptı. Bizde bunu şiar edineceğiz ve böyle bir birliktelik sağlayacağız. Bizim tek sermayemiz samimiyettir. Bugün burada organize bir şekilde bir arada değiliz. Ben böyle bir karşılamanın olmasını istemedim ve kim aradıysa gelmemelerini rica ettim. Yine de engel olamadım. Bugün burada bütün renkten bütün bölgeden insanımız var. Bunun adı birlikteliktir, sevgidir, samimiyettir, gönülden bağlılıktır.

 

BÖLGEMİZİ PKK VESAYETİNDEN KURTARACAĞIZ”

Bizler, küçük hesaplar peşinde koşmayacağız. Günü değil memleketi kurtarma mücadelesi içerisinde olacağız. Küskünlükleri çözmeye çalışacağız. Gençlerimizi zararlı ideolojilerden, tuzaklardan kurtaracağız. AK Parti'nin bölgemize yaptığı yenilikleri yatırımları çok daha fazla anlatacağız. Maşaları başkalarının elinde olan terör örgütünün ve uzantılarının topluma verdiği zararları anlatacağız. Bu müstekbirlerin toplumumuzu istismar etmelerine izin vermeyeceğiz. Kominist, Maocu, Leninci örgütlerle bu halkı ayıracağız. PKK vesayetinden bu toplumu kurtaracağız. Doğu'da Güneydoğu'da bunları anlatacağız. Bunların davası duvarlarına astıkları ve istismar ettikleri Şeyh Sait Davası değildir. Ben bir şehit torunuyum. Benim köyümde bunlar 17 insanımızı şehit etti. Çaytepe'de 40 insanımızı şehit ettiler. Benim ilçemde 170 şehit var. Ne için şehit oldular hak için inanç için şehit oldular. Bugün onlar Ermenistan ile işbirliği yaptı. Azerbaycan topraklarını savunmakta haklıdır. Ermenistan tarihte Rusya ile birleşerek Ermenistan ve Azerbaycan arasında bulunan kızıl kürdistanda Kürtleri birlikte katletti. Ne garipse bugün Kürt halkını sözde savunanlar Ermenistan ile birleşip Azerbaycan'a vurduklarını, desteklediklerini görüyoruz. Biz buna şaşırmadık çünkü biz bunların cibilliyetini biliyoruz. Bunlar Saddam ile birleşip Kürtleri öldürdüler. Hafız Esad ile birleşip Kürtleri öldürdüler. İran ile birleşip Kürtleri öldürdüler biz bunlara yabancı değiliz. Şimdi de Ermenistan ile birleşip Azerileri öldürüyorlar. Oysaki Ermenistan Rusya ile birlikte en büyük katliamı Kızıl Kürdistan dediğimiz bölgede yaptı. Bunları değer yargısı şudur, nerede Müslüman Kürt varsa ölü Kürt'tür. Kürt dediğin zaman seküler Kürt olacak, Kürt dediğimiz zaman Müslümansa ölse de ölmese de pek umurlarında değil. Müslümansa ölüyor mu, vuruluyor mu pek umurlarında değil. Adamlar Müslüman, demokrat, liberal Kürt'e karşı, onlara göre Kürt'ün komünist, ateist olması lazım. Ecdadımızı şehit edenlerle işbirliği içerisindeler. Bunlar bölgede barış isteselerdi çözüm sürecine sahip çıkarlardı. Ne yaptılar süreci baltaladılar. Çünkü bunların varlık sebebi Kürt sorununun devam etmesidir. Bunlar Kürt çocuklarının kanı üzerinden siyaset devşiriyor istismarlar üzerinden kendilerini var ediyorlar. Bu oyunları bölgemizde anlatacağız.

“AK PARTİ'DE BÜTÜN GÖREVLER DEĞERLİ VE ÖNEMLİDİR”

Partimize hizmet yolunda 3 yıla yakın iftiharla sürdürdüğüm Ak Parti Bingöl İl Başkanlığı görevinin ardından sizlerin gösterdiği dik duruş ve sahiplenmeniz neticesinde Cumhurbaşkanımızın oluru ile Genel Merkezimiz bizi davet etti ve biz seni bırakmıyoruz seninle devam edeceğiz denildi. Görev ne olursa olsun bazıları küçümseyebilir AK Parti'nin mahalle başkanlığı da köy temsilciliği de teşkilat mensupluğu da benim için çok önemlidir. Makamlar sıfatlar ne olursa olsun bunların hiçbir önemi yoktur. Benim dediğim; siz bana görev verseniz de vermeseniz de ben bu davaya hizmet etmeyi sürdüreceğim. Ben bu davanın insanıyım. Kuruluşundan beri canımla malınla düşüncemle fikrimle varım olmaya da devam edeceğim.

“EN ÖNEMLİSİ TOPLUMA KARŞI VİCDAN RAHATLIĞIDIR”

Siyasetçinin en büyük kaybı adalettir. Biz bu adaleti tesis edeceğiz. Garip gurabayı gözeteceğiz. İnsan odaklı yaklaşacağız. Bu mücadele bu can bu bedende olduğu sürece Allah'ın izniyle sürecektir. Bizim elimizde sihirli bir değnek yok. Kimseye maddi katkımız da olmamıştır. Siz bizde samimiyeti gördünüz. Bugün ben bu programı organize etmedim. Karşılama için de kim aradıysa gelmeyin dedim gerek yok. Ama bugün şimdi burada görüyorum ki her bölgeden her yerden insanımız gelmiş. Bizi bağrınıza bastığınız için teşekkür ediyorum. Liderimizin dediği gibi; Biz ancak Allah'a boyun eğeriz. Biz dik duracağız. Kimseye kinimiz husumetimiz yok. Ak Parti'de tek vazgeçilmez Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kimse kendini vazgeçilmez sanmasın kimse de makamına etiketine güvenmesin. Gün gelecek herkes görevini bırakacak. Önemli olan görevler bırakılınca bu toplumun karşısına geçip elini göğsüne vurarak ben size karşı vicdanen rahatım diyebilmelidir. Önemli olan budur. Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın mücadelesine bağlıyız. Biz onun açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz. Onun gibi dik ve onurlu duracağız. Kibirlenmeyeceğiz.

“Sıkıntıları çözecek iradeye sahibiz”

Dünya çok çetin bir süreçten geçiyor. Dünya'nın en büyük ekonomisi Amerika'nın bile yüzde 35 küçüldüğü bir ortamda ülkemiz sağ salim ayaktadır. Yeni düzen Türkiye eksenidir. Her doğum sancılıdır. Her değişim sıkıntı olur ve bedel ister. Bizlerde bu kutlu doğumun arafesindeyiz. Savunma Sanayisinde gelinen nokta ortada. Enerji bağımlılığımız ileride bitecek. Ulaşım, Tarım, Sağlık yatırımları Sosyal Devlet faaliyetleri çok yoğun bir şekilde sürüyor. Eksikliklerimiz var ancak bunları düzeltecek iradeye de Lidere de sahibiz.

“AK Parti Milletin Partisidir”

Görev değişiklikten dolayı Ak Parti Bingöl İl Başkanlığına atanan Haşim Sağlar Beye başarılar diliyorum. Başkanımız benim 30 yıllık arkadaşımdır. Bu çetin mücadelede onun yanında olacağız. İhtiyaç duyarsa tecrübelerimizi aktarma konusunda mücadelesine katkı sunmaya hazırız. AK Parti milletin partisidir. Kimsenin bizi yolumuzdan ayırmaya gücü de kuvveti de yoktur. Bu mücadele zafer ile taçlanacaktır. Buna inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle bize karşı göstermiş olduğunuz bu samimiyet bu bağlılıktan ötürü teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Birlik beraberliğimiz daim olsun. Sağolun, varolun, Alah'a emanet olun” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_66)
11 Ekim 2020 Pazar 19:34
Demedi deme millet vekili olacak diğer vekiller korktu koltuktan etti istifası alindi ama sunu bilmelidir kiler ya Cevdet ya feyzi biriniz koltuktan olacaksınız yerini adam gibi adam M.HANEFI GULER ALACAK
Beğendim (0) Beğenmedim (0)Cevapla
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın