20 Nisan 2024 Cumartesi

EVDE KAL GENÇ!

Dünyayı kasıp kavuran Korona Virüs tehdidine karşı önlemler arttırılırken, 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı olan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Evde kalan vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Görevlileri tarafından yapılırken, sağlık çalışanları da sosyal medyadan evde kalınması konusunda uyarılar yapıyor. Camilerde ise Türkçe ve Zazaca Evde Kal anonsları yapılıyor.

29 MART 2020 PAZAR 12:31
0
2649
0
AA aa
EVDE KAL GENÇ!

Yeni tip Korona virüs tedbirleri kapsamında tedbirler genişlettiriliyor. 65 yaş üzeri vatandaşlar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ikametlerinden ayrılamayacak. Yasak ihlallerinde ise 3 bin 150 TL para cezası ve Türk Ceza Kanununun (TCK) 195'inci maddesine göre hakkında suç duyurusu açılacak.

VEFA SOSYAL DESTEK GÖREVLİLERİ YARDIMA KOŞUYOR

Genç'te Vefa Sosyal Destek görevlileri, 65 yaş üstü ve ikametten ayrılma kısıtlaması olan vatandaşlara ihtiyaçlarını karşılamaları konusunda yardımcı oluyor. Kararın ilk günlerinde Vefa Sosyal Destek görevlileri, evlerinde kalan ve sadece alışveriş – eczane gibi temel ihtiyaçları karşılamak isteyenlere yardımcı oldu. Bazı vatandaşların ise alışverişlerini yaparak kendilerine teslim etti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN MESAJ VAR

Genç Devlet Hastanesi çalışanları, vatandaşlara ‘bizler senin için burada kalıyoruz. Sen de bizim için lütfen evde kal” mesajı ile fotoğraf çekerek sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Genç Devlet Hastanesinin resmi sosyal medya hesaplarından da paylaşılan mesaj ile vatandaşların evde kalmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

VATANDAŞLAR SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMADI

Korona Virüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarını vatandaşlar unutmadı. Genç'te çoğunluğu ticari taksilerden oluşan araçlar, Bingöl Devlet Hastanesi önüne gelerek sağlık çalışanlarını alkışladı, korna çaldı. Sağlık çalışanları da, vatandaşların desteğine karşı hastane önünde onları alkışladı.

CAMİLERDEN TÜRKÇE VE ZAZACA ‘EVDE KAL' ANONSLARI YAPILIYOR

Genç ilçesindeki tüm camilerde vatandaşların evde kalmaları konusunda Türkçe ve Zazaca anonslar yapılıyor. Genç Belediyesi ise vatandaşların evde kalmaları konusunda anonslar yapıyor. Belediye'nin korona virüs konusundaki denetleme ve dezenfekte çalışmaları ise devam ediyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın