14 Eylül 2025 Pazar

FELAKET GÜNÜNÜ ANLATTI

Bursa'nın Kestel ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden Ahmet Bilen'in ağabeyi ve 6 gün sonra bulunan Derya'nın babası olan Nezir Bilen, felaket gününü anlattı.

27 HAZİRAN 2020 CUMARTESİ 15:21
1
2799
0
AA aa
FELAKET GÜNÜNÜ ANLATTI

Bursa'nın Kestel İlçesi'nde geçtiğimiz hafta meydana gelen sel felaketinde, Bilen ailesinden Ahmet Bilen (34), Annesi Nazime (74), eşi Türkan (32) ve kızı Medine hayatını kaybetmiş ve Bingöl'de defnedilmişti.
Sel felaketinde kaybolan ve bölgede yapılan aramaların ardından 6 gün sonra, sel bölgesinin can aldığı bölgeden yaklaşık 23 kilometre ötedeki Samanlı ile Demirtaş Mahallesi'nin dere yatağı içerisinde sazlıkların arasında bulunan Derya Bilen (17), bu sabaha karşı köyünde nenesinin yanında defnedildi.
Yıllar önceye Bingöl'den Bursa'ya yerleşen ve orada döner işletmecisi olan Bilen kardeşlerden Ahmet Bilen, haftasonları ailesiyle birlikte vakit geçirmek için 4 yıl önce Kestel İlçesi'nde bahçe satın aldığı öğrenildi.
Acılı baba, o günü anlattı
Olayın yaşandığı gün kardeşi Ahmet'in eşi, çocukları, annesi ve kendi kızıyla bahçeye çapa yapmak için gittiğini söyleyen 5 çocuk babası Nezir Bilen, o günü anlattı.
Yağmurun ardından kardeşi Ahmet'in kendisini aradığını söyleyen Nezir Bilen, oradan çıkmaları söylediğini aktardı.
Bilen, “Biz bu piknik alanını 4 yıl önce almıştık. Benim birader Ahmet, her hafta sonu çocukları toplayıp ailecek pikniğe giderdi oraya. Bağ evi gibi. Felaket günü de beni aradı dedi ki yağmur yağıyor. Biraz da tabi bahçe ekmiştik, sebze falan. İlk olarak sel bahçeyi aldı. Bende dedim ki siz de çıkın oradan. Büyük bir felaket olabilir diye. Oda tamam öyle yapıyoruz dedi. Telefonla konuşurken biranda sinyal kesildi. O anda benim kızım Derya suya kapılıyor. Ahmet de onun peşinden kendisini atıyor kurtarmaya” dedi.
Kızının 23 kilometre uzaklıkta bulunduğunu söyleyen acılı baba Bilen, “Ahmet, yeğenim, gelinimiz ve annemi o gün bulduk. Cenazeleri getirip defnettik. Yine Bursa'ya döndük, kızım Derya'yı aramak için. Herkes canla başla çalışıyordu. Yalnız çalışması sistemi biraz hoşuma gitmedi, kazma ve kürek ile kazılacak bir alan değildi. Sonra bakanları aradım, Vali beyi aradım iş makinesi getirilmesi istedim onlarda nasıl istiyorsan öyle yapalım dediler. Yalnız vakit geçti saat 20.30 civarıydı biz tam o sırada dağılıyorduk sonra telefon geldi dediler ki Derya bulunmuş. Derya o bölgeden 23 kilometre uzaklıkta bulundu. Kanal içindeydi. Sağolsunlar kargo uçağı ayarladılar. Uçakla getirdik ve annemin yanına defnettik sabah” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.09.2025
14:27
SEYFAN-DER GENÇ İLÇE TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
SEYFAN-DER GENÇ İLÇE TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
Genç ilçesinde Seyfan Derneği ilçe temsilciliği düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
12.09.2025
17:44
HÜDA PAR GAZZE İÇİN DUA PROGRAMI DÜZENLEDİ
HÜDA PAR GAZZE İÇİN DUA PROGRAMI DÜZENLEDİ
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
17:40
ZIKTE SÜRKAP`TA ATALAY DÖNEMİ
ZIKTE SÜRKAP'TA ATALAY DÖNEMİ
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
11.09.2025
14:08
GİBS DER ÖGRENCİLERE KIRTASİYE DESTEGİ SAĞLADI
GİBS DER ÖGRENCİLERE KIRTASİYE DESTEGİ SAĞLADI
Genç İçin Bir Saat Derneği, Öğrencilere Kırtasiye Desteği Sağladı
11.09.2025
12:42
TÜRKİYE`DE KURAKLIK HARİTASI BİNGÖL
TÜRKİYE'DE KURAKLIK HARİTASI BİNGÖL
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
11.09.2025
12:37
SON BİR AYDA 230 BAŞVURU
SON BİR AYDA 230 BAŞVURU
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın