05 Mayıs 2024 Pazar

FISTIK' GİBİ PROJE

Genç İlçesine bağlı Servi'de, tescilli ürün pekmezin ardından fıstık yetiştiriciliği için de kollar sıvandı. Proje ile bölge insanı hem pekmezden hem de fıstıktan para kazanacak

04 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ 17:58
0
1734
1
AA aa
FISTIK` GİBİ PROJE

Orman Genel Müdürlüğü'nce kırsalda yaşayan köylülerin gelir elde etmesi için yürütülen projeler kapsamında Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından Genç ilçesine bağlı Ericek Köyü'nde dağlık alanlarda doğal olarak yetişen yaklaşık 2 Bin yabani menengiç ağacına fıstık aşısı yapıldı. 

Bölgede incelemelerde bulunan Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu ise, çalışmalarda emeği geçenleri tebrik etti. 

Servi'de dağlık alanlarda kendiliğinden yetişen ve hiçbir ekonomik getirisi olmayan yabani menengiç ağaçları, fıstık aşısı sayesinde bölgede önemli gelir kaynaklarından biri haline gelecek. 

Bölgede gerçekleşen çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, amaçlarının Servi bölgesinde fıstık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırması olduğunu ifade edip şunları söyledi: “Servi bölgemiz Ericek Köyü'nde 33.1 hektarlık alanda 2 Bin adet menengiç ağacına fıstık aşılaması gerçekleşiyor. Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz himayelerinde gerçekleştirilen çalışmalar ile birlikte Servi bölgemizde fıstık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılarak köylülerimize gelir olarak dönmesini amaçlıyoruz” dedi. 

Önceki yıllarda Servi Köyü'nde yapılan deneme çalışmalarının olumlu sonuçlanması ile birlikte çalışmalarını hızlandıran Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri,  bu yıl da Ericek Köyü'nde 33 hektarlık alanda 2 bin menengiç ağacının aşılanması için çalışmalara başladı. 

Gerçekleşen çalışmaları Genç Orman İşletme Şefi Çetin İnan ile birlikte sahada inceleyen Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, çalışmalarda emeği geçenleri tebrik etti. Servi bölgesinde pekmez'in ardından, gerçekleşecek çalışmalar sayesinde fıstık ile de anılacağını belirten Kaymakam Kaptanoğlu: “Servi bölgemiz, iklim münasebetiyle fıstık yetiştiriciliği için oldukça müsait bir coğrafya. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bu coğrafyada fıstık yetiştiriciliği için daha önce deneme çalışmaları gerçekleştirdi ve oldukça başarılı sonuçlar aldı. Şimdide bu çalışmaları genele yayıp orman köylüsüne ciddi manada bir gelir kapısı oluşturuyorlar. Gerçekleştirilen çalışmalardan ötürü arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116)
05 Temmuz 2022 Salı 10:11
Geçmiş yıllarda yapılan aşılama çalışmaları başarılı neticelendiyse bugün onlardan kaç tanesi ürün verebilecek durumda. Bu önemli çünkü teşvik edici veya emeği zayi etmeme gibi bir etkisi olacaktır. Bu işler biraz planlı ve iyi organize edilerek yapılabilirse hem daha fazla kişi bu tür olanaklardan istifade edebilir hem de gerçek anlamda verim elde edilebilir.
Beğendim (0) Beğenmedim (0)Cevapla
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
03.05.2024
14:34
EMNİYET`TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
EMNİYET'TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
03.05.2024
12:20
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL`UNDUR!
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL'UNDUR!
Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın talimatıyla Belediye'nin giriş kısmına 'Rüşvet alanda, verende melundur' Hadis-i Şerif'i asıldı.
29.04.2024
20:46
ATAN, BİNGÖL`Ü TEMSİL ETTİ
ATAN, BİNGÖL'Ü TEMSİL ETTİ
Mardin'de düzenlenen dama turnuvasına Bingöl'ü temsilen katılan Gençli hemşerimiz Hasan Atan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak büyük bir başarıya imza attı.
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALİBİYET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALİBİYET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ŞEHİT `KALAN` KABRİ BAŞINDA ANILDI
ŞEHİT 'KALAN' KABRİ BAŞINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın