26 Nisan 2024 Cuma

GENÇ'TE SARIKIZ GÖRÜLDÜ

Genç ilçesinde halk arasında et yiyen örümcek olarak bilinen etobur (sarıkız) güvenlik korucularının nöbet kulübesinde görüldü.

19 TEMMUZ 2020 PAZAR 14:37
0
2532
0
AA aa
GENÇ`TE SARIKIZ GÖRÜLDÜ

Edinilen bilgiye göre, Genç ilçesine bağlı Yayla Köyünde nöbet tutan güvenlik korucuları, temizlik yaptıkları sırada 3 tane büyük örümcek fark etti. İri görünümü ve çivri çene yapısıyla dikkat çeken örümceklerin ilk başta ne olduğunu anlamayan güvenlik korucuları daha sonra yaptıkları araştırma sonucu bunun halk arasında "et yiyen örümcek" ve "Sarı Ömer" olarak bilinin etobur (sarıkız) örümceği olduğunu fark etti. Örümceklerin nöbet kulübesine nasıl geldiğini anlayamadıklarını belirten güvenlik korucuları, “Yemek yedikten sonra arkadaşlarla beraber temizlik yaptık. Temizlik esnasında 3 tane birbirine benzeyen ve daha hiç görmediğimiz büyüklükte örümcekleri gördük. Daha sonra yaptığımız araştırma sonucunda bunun halk arasında "et yiyen örümcek" olarak bilinen etobur (sarıkız) olduğunu fark ettik”

Saldırgan yapıya sahip olan etobur örümceklerin çok güçlü çene yapısı nedeniyle et parçasını daha koparabiliyor. Zehriyle bir insanı öldürebilen örümceğin, özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslendiği biliniyor. Sarıkız örümceği soktuğu zaman deriyi uyuşturuyor ve av, ısırıldığının farkında olamıyor. Sarıkız örümceği ağzından deriye, eti sıvı kıvama getiren bir zehir akıtıyor, zehir deriye yayıldıktan bir süre sonra yemeye başlıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın