27 Nisan 2024 Cumartesi

GÖÇERLER DÖNÜŞ YOLUNDA

Kiraladıkları yaylalarda konaklayan göçerler, havaların soğumasıyla dönüşe geçti.

20 EKİM 2019 PAZAR 11:55
0
1573
0
AA aa
GÖÇERLER DÖNÜŞ YOLUNDA

Yaz mevsiminin sıcak ve kurak geçmesi nedeniyle ilkbaharda hayvanlarıyla Muş, Erzurum ve Bingöl yaylalarına çıkan göçerler, kiraladıkları yaylalarda 6 ay boyunca hayvanlarının bakımını yaptı. Havaların soğuması ve kış mevsiminin gelişiyle memleketlerine dönmek üzere yayladan inen göçer aileler, beraberlerindeki hayvanlarla yola koyuldu.

Batman'dan gelerek ilkbahar mevsiminde Muş, Bingöl ve Erzurum'daki yaylalarda 6 ay boyunca hayvan yetiştiriciliği yaptıklarını belirten Selami Haktan, ailesi ve hayvanlarıyla Muş üzerinden Batman'a gitmek üzere yola çıktığını anlattı. Her yıl ilkbahar mevsiminde Muş, Bingöl ve Erzurum'daki yaylalarda çadır kurarak hayvanlarını otlattıklarını belirten Haktan, havaların soğumasıyla çadırlarını toplayıp bir ay sürecek dönüş yolculuğuna başladıklarını söyledi.

Haktan, kış döneminde ahırda bakımını yaptıkları hayvanlarını ilkbaharda daha serin otlaklara götürdüklerini bildirerek: “İşimiz çok zor ama yapacak bir şey de yok. Ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz. Yaklaşık 6 ay kiraladığımız yaylalarda kalıyoruz ve havaların soğumasıyla tekrar Batman'a dönüyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın