29 Mart 2024 Cuma

HASRET BİTTİ.

Genç ilçesi tarihi günlerden birini daha yaşadı. Genç İlçesinin yıllardır özlemle beklediği doğalgaz hasreti sona erdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı Genç İlçesi Doğalgaz Meşalesi Yakma Töreni ile birlikte ilçeye ilk doğalgaz verildi.

20 EYLÜL 2020 PAZAR 16:45
0
5465
0
AA aa
HASRET BİTTİ.

Genç ilçesi nihayet doğalgaza kavuştu. 13 Haziran 2020 tarihinde ilk kazmanın vurulması ile start alan doğalgaz çalışmalarının ardından Genç'e ilk doğal gaz verildi. Genç'te düzenlenen 'Genç İlçesi Doğalgaz Meşalesi Yakma Töreni' ile Genç'e ilk doğalgazın verilmesi ilçede sevinç ile karşılandı. İlçe Tarım Orman Müdürlüğü önünde düzenlendi. 
Törene Bingöl Valisi Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, Jandarma komutanı Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Doğugaz Yönetim Kurulu Başkanı Rahim Özge ve vatandaşlar katıldı.
Doğalgaz açılış törenin de konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Bugün hep birlikte, mutlu bir günü paylaşıyoruz. Hakikaten heyecanlıyız. Genç ilçemizi, büyük emek ve gayretlerle böylesine güzel bir hizmete kavuşturmanın mutluluğunu yaşadığımız bir günü idrak ediyoruz. Rabbim, hizmetlerin en güzeline layık olan gençli kardeşlerimize bu güzel doğalgaz hizmetini huzurlu, sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah.  Bingöl'ün ekonomik gelişmesine ve istihdamına büyük katkısı olan Organize Sanayi bölgemiz de bugün itibariyle doğalgaz altyapısına kavuşmuş olur inşallah. Dolayısıyla buradaki sanayicilerimize de ben şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Çünkü bu kışı Kısmet olursa doğalgazlı geçirecekler. Bu niye önemli, bu Organize Sanayi bölgemize daha çok yatırım gelmesi için de bizim için çok önemli. Gençli kardeşlerimiz, sobanın, kömürün taşından, kirinden, tozundan Kurtulmuş olacaksınız. İnşallah Allah sağlık sıhhat içerisinde huzur içerisinde bu refah dolu hayatı hep birlikte çocuklarınızla mutlu sağlıklı bir şekilde yaşamayı nasip etsin” dedi. 
Hem Genç ilçesine hem de Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgaz verildiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bugün adeta bir düğün gibi gerçekten aynı anda iki önemli bölgemize doğalgazı ulaştırmış oluyoruz. Bugün itibarıyla bir tanesi Bingöl'ün en büyük ilçesi genç ilçemize Bugün itibarıyla doğalgaza kavuşmuş bulunuyor. Cenabı Allah hayırlı mübarek eylesin. Diğer taraftan da Organize Sanayi bölgemiz, üretim merkezimiz sanayileşme açısından çok önemli gördüğümüz bir Merkez orası da bugün doğalgaza kavuşuyor. İş dünyamız için Bingöl'ümüz için Bingöl'ün ekonomisi için hayırlı uğurlu olsun diyorum. Organize Sanayi bölgemizde böylece maliyeti de düşürmüş olduk. İki bölgeye aynı anda bir basınç istasyonu kurmak suretiyle gencimiz de Organize Sanayi bölgemiz de bu hizmete kavuştu. Bu konuda proje Kalkınma Ajansımızdan destek sağlayan Sayın Valimize, ekibine çok çok teşekkür ediyorum. Diğer taraftan doğugaza tabi yürekten teşekkür ediyoruz. Abdurrahim Özge Bey bu ilçemizin bir evladı, burada doğmuş burada büyümüş, hayırsever bir iş adamımız. Her fırsatta bu ülkeye elinden gelen desteği veriyor.  Bugün de gerçekten hem Bingöl ilimize hem doğduğu büyüdüğü ilçeye çok güzel bir vefa borcunu ödemiş oluyor. Kendisine, kendisinin şahsında doğal gazın bütün yönetimine, genel müdürüne, çalışanlarına bu projede emeği geçen işçilerimize, hepsine şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
“ÜLKEMİZ GEREK DOĞALGAZLA GEREK PETROLDE, ENERJİ DE ÇOK FARKLI BİR YERE GELECEK”
Denizlerde yeni kaynakların arandığını söyleyen Yılmaz; “Biliyorsunuz biz, doğalgazı ithal ediyoruz. Ama son dönemlerde Oruç Reis gibi gemilerimizle, Barbaros Hayrettin Paşa gibi Sismik gemilerimizle, Yavuz, Fatih gibi sondaj gemilerimiz de Karadeniz'de ve Akdeniz'de yeni kaynaklar arıyoruz ve çok şükür Karadeniz'den ilk Müjdeli haberi aldık. 320 milyar metreküplük bir kaynak bulunmuş oldu. İnşallah Gencimiz de bu milli kaynağımızdan istifade edecek gelecek yıllarda. İthal etmeden kendi kaynağımızı kullanacak günleri de göreceğiz inşallah. Bu çok çok önemli. Bu sadece bir başlangıç, İnşallah yeni aramalarla yeni sondajlarla ülkemiz gerek doğalgazla gerek Petrolde, enerji de çok farklı bir yere gelecek. Bunu yaparken bir taraftan da Güneş, rüzgar gibi enerjileri kullanıyoruz, geliştiriyoruz. Yenilenebilir enerjide kendimiz üretiyoruz. Bu sene Cumhurbaşkanımız bir fabrikanın tesisin açılışını yaptı artık onları da ithal etmeyeceğiz. Güneş panellerini, kendi ülkemizde ürettiğimiz Güneş panellerini kullanacağız” diye konuştu.
 “TÜRKİYE'NİN ENERJİ BAĞIMLILIĞINI ORTADAN KALDIRIYORUZ”
Yılmaz, açıklamasında devamında şu sözlere yer verdi: “İnşallah bir diğer taraftan nükleer enerji yine devam ediyor. Akkuyu nükleer enerji santralimizde 2023 perspektifinde tamamlanacak, Türkiye'nin enerji bağımlılığını ortadan kaldırıyoruz. Bu bir taraftan cari açığımız azaltacak, ekonomik varlığımıza destek verecek. Diğer taraftan da Türkiye'nin belli ülkelere bağımlılığını azalttığı için uluslararası ilişkiler anlamında da çok daha bağımsız çok daha rahat konuma ülkemizi taşımış olacak. Değerli kardeşlerim, bütün bu hizmetleri yapan hükümetimize güçlü liderlik yapan Sayın Cumhurbaşkanımıza huzurunuz da ben tekrar tekrar teşekkürlerimi arz ediyorum.”
BERDİBEK; “İLÇELERİMİZE AYRIM YAPMAKSIZIN HİZMET EDİYORUZ”
Açılışta konuşan AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Doğalgazın Genç ilçesine hayırlı olması temennisinde bulundu. 
Berdibek, “Genç belediye başkanımız her şeyi fazlasıyla söyledi. Burada asıl önemli olan doğalgazın devreye girmesiyle beraber inşallah Artık eskisi gibi ormanlar kesilmeyecek. Türkiye'de Cennet mekanlarından biri Bingöl olacak. Bu da bizim için tarihi bir fırsattır bu fırsatı değerlendirmek noktasında da hizmet eden emeği geçen Herkesten Allah razı olsun. Sayın Bakanım bu konuda ciddi anlamda mücadeleleri verdi. Bizler de birlik, beraberlik içerisinde ilçelerimizde ayrım yapmaksızın hizmet ettik. İnşallah bundan sonra da hizmetlerimiz devam edecek” dedi. 
DİRİK; “DOĞALGAZ, İLÇEMİZ İÇİN BİR MİLATTIR”
Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik ise; “Bugün ilçemiz doğalgaz meşale yakma törenine Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin nüfusu da hızla artmaktadır. Enerji ihtiyacı da nüfusa paralel olarak artıyor. Çevresel sorunların önüne geçmek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için enerji önem taşıyor. Dünyanın en iyi dostu bana göre doğalgaz. Doğa dostu doğalgaz çevreye zarar vermeyen, temizdir, verimlidir, sağlıklıdır. Hepimiz şu anda tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Doğalgaz, ilçemiz için bir milattır. Bundan sonra ilçemiz doğa dostu olarak anılacaktır. Ülkemize sosyal kültürel ve ekonomik anlamda değer katacak ve ülkemizi bir Cazibe merkezi haline getirecek inşallah” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2024
13:59
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
Ramazan ayı nedeniyle camilerde yapılan Kur'an-ı Kerim mukabelelerine Genç'te de yoğun ilgi gösteriliyor.
27.03.2024
13:27
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
Avrupa'da ikamet eden hayırsever iş insanı Doğukan Çakmakçı, Genç ilçesinde Ramazan ayı vesilesiyle maddi durumu olmayan yüzlerce aileye et yardımında bulunarak örnek bir davranışa imza attı
25.03.2024
13:56
MURATSPOR`UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
MURATSPOR'UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadele eden temsilcimiz Yeni Genç Muratsporkendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığıRüstempaşaspor'u3-1 mağlup ederek yenilmezlik serisini 11 maça çıkarırken, maç öncesi açılan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' pankartı ile teröre lanet okundu.
25.03.2024
13:01
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
Genç'te etkili olan kar ve tipi sonucu yolu kapanan mezrada mahsur kalan 2 avcı askeri helikopterle kurtarıldı.
21.03.2024
19:06
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
Büyük heyecanla beklenen 31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Genç İlçe merkezinde 13 Bin 934 seçmen, 44 sandıkta oy kullanacak. Başkanlık için 5 isim kıyasıya yarışırken 2019 seçimlerine göre seçmen sayısı 2 Bin 941 kişi arttı. Yeni seçmenler belediye başkanlığı seçimlerinin sonucuna da doğrudan etki yapacak.
21.03.2024
17:56
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi, öğrencilerin ikinci evi oldu. Sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışan öğrenciler, aile sıcaklığında LGS, YKS ve KPSS gibi sınavlara hazırlanıyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın