26 Nisan 2024 Cuma

KALPLERİNE DOKUNUN!

Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sorumluluk Bende projesini hayata geçirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney'de okulu ziyaret ederek, Açık şeffaf ve güvenilir olmanız gerekiyor. Sınıflarda hava durumunu sunmayın, sınıfta iklim oluşturun, sınıf kültürü oluşturun, öğrencilerin kalbine dokunun dedi.

12 OCAK 2020 PAZAR 10:41
0
1345
0
AA aa
KALPLERİNE DOKUNUN!

Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ,‘Sorumluluk Bende' projesini hayata geçirdi. Okul öğretmenlerinden Tuba Önalan'ın hazırladığı uygulamalı projeye İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İl Şube Müdürü Orhan Seven ve Genç Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler katıldı.

Sınıfları gezen Güney, öğretmen ve öğrencilerle sohbet edip bilgi alışverişinde bulundu. Okul müdürü görevini üstlenen Fatmanur Hişan adlı öğrenci proje hakkında İl Milli Eğitim Müdürünü bilgilendirdi.

Hişan: ‘'Projemizin ilk amacı öğrencilerimizin müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenlerin yerine geçerek sorumluluk almanın nasıl bir duygu olduğunu tecrübe etmeleridir. Ayrıca projemizin alt amaçlarından biri de öğretmenlerimizin mesleklerini icra ederken yaşadıkları duyguların öğrenciler tarafından farkına varılmasını sağlamak olacaktır. Bunların yanı sıra başarılı olan ve örnek davranış sergileyen öğrencilerimizi onurlandırmak amaçlanmıştır''.

“YÖNETİLEN DEĞİL YÖNETEN, ÖĞRENEN DEĞİL ÖĞRETEN”

Sözlerine devam eden Fatmanur Hişan; “Öğrencilerimizin sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağlamak, öğretmenlik mesleğinin öneminin kavranması ve icra edilirken karşılaşılan sorunların öğrencilerimiz tarafından empati kurularak fark edilmesi, başarılı olan ve örnek davranış sergileyen öğrencilerimizi onurlandırmak amacıyla düzenlenen bu projede gençlere sorumluluk verilecek ve görev bilinci arttırılmaya çalışılacaktır. Projede öğrenciler kısa bir süreliğine okul müdürü, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin yerine geçerek okul ve sınıfların tüm sorumluluğunu üstleneceklerdir. Müdür ve müdür yardımcılarının yerine geçen öğrenciler idari işlere bakacak. Öğretmenlerinin yerine geçen öğrenciler önceden hazırlanarak 2 saat boyunca sınıflarda ders anlatacak. Kısa bir süreliğine yönetilen değil yöneten, öğrenen değil öğreten olacaktır” dedi.

“EN BÜYÜK MUCİZE İYİ ÖĞRETMENE DENK GELMEKTİR”

Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney genç öğretmenlerle genel değerlendirme toplantısı yaptı.

Genç öğretmenlere verimli olmaları konusunda uyarılarda bulunan güney; “Açık şeffaf ve güvenilir olmanız gerekiyor. Sınıflarda hava durumunu sunmayın, sınıfta iklim oluşturun, sınıf kültürü oluşturun öğrencilerin kalbine dokunun. Bir öğrencinin en büyük mucizesi iyi öğretmene denk gelmesidir. En büyük mucize budur her öğrencinin birer mucizesi olun bu kutsal mesleği adalet şefkat ve duygudaşlık ile yürütmenizi istiyorum” dedi.

İlk kez böyle bir projeyle karşılaştığını belirten Güney, bambaşka bir projeydi tebrik ederim Projede emeği geçen okul yönetimine öğrencilere milli eğitim müdürüne teşekkür edip başarı dileğinde bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın