19 Nisan 2024 Cuma

KARLI DAĞLARI AŞIYORLAR!

Genç ilçesinde Covid-19 ile mücadelede aşı çalışmalarını yapan sağlık kahramanları, köy köy, mezra mezra gezerek 85 yaş üstü vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor. Kar yağışının ardından yer yer 50 santimetreye ulaşan kara rağmen yılmadan çalışan ekipler, karlı tepeleri aşarak vatandaşların evlerine kadar gidiyor

28 ŞUBAT 2021 PAZAR 13:19
2
1689
0
AA aa
KARLI DAĞLARI AŞIYORLAR!

Ülke genelinde olduğu gibi Genç ilçesinde de Covid-19 ile mücadele kapsamında 14 Ocak'tan itibaren başlayan aşı çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

İlçe genelinde aşılıma çalışmaları devam ederken, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler köy köy, mezra mezra gezerek 85 yaş üstü vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor. Kar yağışının ardından yer yer 50 santimetreye ulaşan kara rağmen çalışan ekipler, karlı tepeleri aşarak vatandaşların evlerine kadar gidiyor.

“HER TÜRLÜ KOŞULDA BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZA BU HİZMETİ ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Aile Sağlık Merkezi'nde görevli Hekim Abdullah Karaca, kış ayların zorluğuna rağmen bu hizmeti ulaştırdıklarını söyledi.

Vatandaşlara çağrıda da bulunan Karaca, “Bu zorlu kış koşullarında yolları aşıp geldik. Yaşlı ve yatalak hastalarımız için buradayız. Sağlık ekipleri olarak biz elimizden geleni yapıyoruz, her türlü koşulda bütün vatandaşlarımıza bu hizmeti ulaştırmaya çalışıyoruz. Özellikle evde bakım ihtiyacı olan ve yaşlı olan hastalarımıza bu çalışmayı özenle yürütüyoruz. Bizler bu zorlu koşullarda bu mücadeleyi verirken vatandaşlarımızdan istediğimiz tedbirlere riayet etmesidir. Maske, mesafe kuralına en iyi şekilde dikkat etmeleridir” şeklinde konuştu.

“DEVLETİMİZE ALLAH ZEVAL VERMESİN”

Sağlık ekiplerinin kendileri için kar kış demeden mücadele ettiğini belirten vatandaşlar ise,  “Allah devletimizden razı olsun. Bu kış kar demeden gelip aşıladılar. Çok teşekkür ederiz, devletimize Allah zeval vermesin” diye konuştu.

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Bingöl genelinde şimdiye kadar Aile Sağlığı Merkezi ve hastanelerde toplamda 13 bin 626 doz aşının yapıldığı öğrenildi.

HABER : SİNAN ATAN 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın