27 Nisan 2024 Cumartesi

KORONA SESSİZLİĞİ!

Kahvehane kültürünün oldukça yaygın olduğu Genç ilçesinde korona virüsü nedeniyle vatandaşlar tedbiren dışarıya çıkmazken, akşam saatlerinden itibaren ise hayalet kenti andırıyor.

23 MART 2020 PAZARTESİ 14:00
0
2085
0
AA aa
KORONA SESSİZLİĞİ!

Türkiye genelinde birçok il ve ilçesinde olduğu gibi Genç ilçesinde de korona virüsünden dolayı halka açık mekânlar kapatılınca sokaklar boşaldı. Halk, tedbir amaçlı evde kalmayı tercih edince esnaflar da kepengi erken vakitte indirmeye başladı.

Korona virüsü hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Virüsün Türkiye'de görülmesi üzerine birçok önlem alındı. İlk olarak eğitime, akabinde İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge sonucunda insanların ortak kullanım alanlarındaki faaliyetlere ara verildi. Hal böyle olunca evden çıkmamayı tercih eden halkın bu tedbiri, sokaklara da yansıdı. Yağışlı havanın da etkisiyle boş kalan sokaklarda sadece işletmeler açık bulunuyor ancak birçok esnaf, insan sirkülasyonundaki bu düşüş nedeniyle akşam erken kepenk indirerek evine dönüyor.

KORONA TEDBİRİ SAFLARI AÇTI

Yine Korona virüsü tedbirleri kapsamında camilerde cemaatle namaz kılınması da geçici süreliğine askıya alınmıştı. Genç'te vakit namazları camiye gelen cemaati uyaran Merkez Cami İmamı Yaşar Özel, vatandaşların bu karara uyduğunu söyledi.

Özel; “Korona virüs tehlikesine mukabil alınan tedbirler var. Bizler de vakit namazlarımızda cemaatimize bu tedbirleri ifade etmeye çalıştık. Cemaatle namaz kılınmayacağını, namaz kılarken araya mesafe konulması gerektiğini aktardık. Cemaatimiz de bu tedbirlere uydu. Allah herkesten razı olsun” dedi.

“DEVLETİMİZ ÇOK GÜZEL TEDBİRLER ALDI”

Vatandaşlardan Mehmet Uzunboy ise, “Devletimizin aldığı kararla kıraathanelerden birçok iş yerine kadar hepsi kapalı. Devletimiz çok güzel tedbirler aldı ve Genç ilçesi de bu tedbirlere uymaktadır. Şehrimiz neredeyse boş. Sağlıkla alakalı devletimizin aldığı tedbirlerden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bu hastalık biran önce biter ve her şey eskisi gibi normale döner” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın