19 Nisan 2024 Cuma

KORONAYA BALLI ÇÖZÜM

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için oldukça yararlı olan arı ürünlerine rağbet arttı. Doktor Öğretim Üyesi Veysel Sürüer, dozunda tüketilmesi uyarısında bulunurken, balcılar ise bu satışların 1 iken 3'e katlandığını söyledi.

10 MAYIS 2020 PAZAR 16:41
0
1572
0
AA aa
KORONAYA BALLI ÇÖZÜM

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) nedeniyle, bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi sağlık açısından oldukça yararlı olan bal satışları artarken, Arı ve Arı ürünlerinde Pilot Üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi öğretim üyeleri, dozunda tüketilmesi gerektiğini belirtti.
2016 yılında Arı ve Arı ürünleri ile Endemik Bitkiler değerlendirmesi konularında Pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi'nde görevli biriminde Doktor Öğretim Üyesi Veysel Sürer, uzmanların korona virüs salgını sürecinde bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini anımsatarak, bu kapsamda da arı ve arı ürünlerine olan talebin arttığını bildirdi.
Arı ürünlerinin biyoaktif bileşenler barındırdığını ve bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasında önemli bir rol oynadığını söyleyen Sürer, dozunda tüketilmesi konusunda uyarıların dikkate alınması gerektiğini aktardı.

Sürer, “Bilindiği üzere Bingöl Üniversitesi Arı ve Arı ürünleri ile Endemik bitkilerinin değerlendirilmesi konularında 2016 sonlarından itibaren pilot üniversite olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bugünler de dünyada özellikle pandemi noktasında olan koronavirüse karşı bilim dünyası yoğun çalışmalar sürdürmekte. Uzmanlar çeşitli konularda önerilerde bulunmakta. Özellikle bağışıklık sisteminin bu hastalığın seyri noktasında kişilere çok direnç kazandırdığı söylenmekte. Biz de bu haberlerden yola çıkarak litaratür derlemesi ve mevcut yapılan çalışmaları derleyerekten özellikle arı ürünlerin nasıl kullanılması gerektiği konusunda yazı hazırladık. Arı ürünleri yoğun biyoaktif bileşenler barındırdıkları için bağışıklık sistemini güçlendirdiği için uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bunların başında bal gelmekte. Sırasıyla polen, arı sütü ve arı ekmeği bulunmaktadır. Bunlar tabi ki arı tarafından farklı aşamalarda oluşturulmakta ve her bir ürün yoğun biyoaktif özellikle beslemekte. Ve insanların bağışıklığının güçlendirilmesinde önemli bir şekilde kullanılmaktadır. Ancak şunu söylemekte fayda var uzmanlar da bu konuda hem fikirler. Her ne kadar arı ürünlerinin bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde kullanılmış olsa da kullanılırken mutlaka uyarılara dikkat edilmesi gerekiyor. Uygun dozda, uygun yaş periyotlarında kullanılmasında fayda var” dedi.


“Bingöl bal diyarı olduğu için rağbet daha fazla oldu”

Korona virüs nedeniyle bal ve arı ürünlerine talebin fazla olduğunu ve satışların artığını söyleyen bal işletmecisi Raif Atalay, “ korona nedeniyle bal satışlarında bayağı bir artış oldu. Bal, polen, arı sütü, propolis, arı ekmeği gibi ürünler bağışıklık sistemini güçlendirdiği için bunlara talep daha çok oldu. Bingöl bal diyarı olduğu için rağbet daha fazla oldu. Satışlarımız bir iken üç oldu diyebiliriz. İnşallah kısa süre içinde de bu virüsten kurtulmuş oluruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın