18 Nisan 2024 Perşembe

KORUYUCU AİLE İLE EVLAT HASRETLERİ BİTTİ

12 yıl önce evlenmelerine rağmen çocuk sahibi olamayan Kanhan çifti, 2 aylıkken koruyucu aile olarak sahiplendikleri bebekle evlat hasretini dindirdi, küçük kızın ailesi oldu.

17 KASIM 2020 SALI 11:50
0
1017
0
AA aa
KORUYUCU AİLE İLE EVLAT HASRETLERİ BİTTİ

çift, başvurularını buraya aldı ve hemen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ndeki uzmanlarla görüştü. Birimdeki uzmanın tavsiyesi üzerine koruyucu aile olan çift, 2 aylıkken yanına aldıkları bebeğe yaklaşık 1 yıldır öz evlatları gibi bakmaya başladı. Hem ailenin evlat hasreti dindi, hem de küçük kız aile sıcaklığında büyümeye başladı.

"İLK GÖRDÜĞÜMÜZDE ASLA BIRAKMAYACAĞIMIZI ANLADIK"

Yaşadıkları duyguyu İHA muhabirine anlatan koruyucu anne Nur Kanhan, "Evlat sahibi olamadık ve ilk 5 yıldan sonra da evlat edinmeye karar verdik. Tabi etrafta biraz bu konuda farklı düşünceler olsa da biz bu yoldan asla vazgeçmedik çünkü çocuk sevgimiz her zaman vardı. O yüzden evlat edinmeye karar verdik. İlk başvurumuz Mersin'den oldu. Sabırla sıramızı beklemeye başladık. Tabi bu sırada koruyucu aile ve evlat edinmeyle ilgili araştırmalarımıza devam ettik. Bingöl'e taşındık daha sonra. Burada bizim uzmanımız bize evlat edinmenin yanı sıra koruyucu aileliği de tavsiye etti. Koruyucu ailelik için hiçbir düşüncemiz yoktu aklımıza gelmedi aslında. Hedefimiz evlat edinmekti. Uzmanımız daha sonra kızımızla tanıştırdı bizi. Onu ilk gördüğümüz anda asla bırakamayacağımızı anladık. Yıllardır çektiğimiz hasreti unutturdu. Koruyucu aile veya evlat edinme hiç fark etmiyor artık bizim için. Koruyucu aile olduk kızımıza. Çok küçüktü ve ilk önce korktum nasıl bakarız, bakabilir miyiz diye. Şimdi kızımızla geçirdiğimiz günlerde 12 yılın acısını tamamen unuttuk. Hiç yaşamamış gibiyim. İyi ki geldi, iyi ki evimize huzur ve mutluluk getirdi” dedi.

İlk günler duygusal olarak çok korkuttuğunu aktaran Kanhan, “İlk günlerde biraz korktum acaba kızımızla bağ kurabilir miyim, annelik yapabilir miyim, o sıcaklığı karşılayabilir miyim, o benden alabilir mi o sıcaklığı diye. Çok korktum. Ama ilk geçirdiğim geceden sonra asla bırakamayacağım bir duyguymuş. Belki hep içimde varmış annelik duygusu. Evladı olan veya olmayan hiç fark etmiyor herkese tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

BİNGÖL'DE 35 AİLE 43 ÇOCUĞUN KORUYUCUSU OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Biriminde görevli uzman Eyüp Çakar ise "İlimizde 2011 yılından beri koruyucu aile hizmeti veriyoruz. 35 ailemizin yanında 43 çocuğumuza bakılıyor. Koruyucu ailelik belirli nedenlerle öz ailesi yanında bakılamayan çocukların gönüllü ailelerin yanında bakılması hizmeti aslında. Nur ve Cihan çifti de Adana'dan ilimize geldiler. Evlat edinme ailesi olmak istiyorlardı. Bu süreçte biz ailemizi kuruluşumuza götürdük ve çocuklarla buluşturduk. Ailemiz şunu hissetti. Orada çocukların yeri ailenin yanıdır. Bundan dolayı da koruyucu aile olmak istediler. Bu netice de bebeği yanlarına aldılar ve yaklaşık 1 yıldır da çocuğa bakıyorlar. Kaygıları vardı ama çocukla kurdukları bağ ve sevgiyle ile bu kayboldu” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
16.04.2024
14:41
SÜRKAP`TAN ZEKA TESTİ TEPKİSİ
SÜRKAP'TAN ZEKA TESTİ TEPKİSİ
Açıklamada; 'Maksatlı ve kaynağı belli olmayan ve her Bingöllü gibi bizi derin bir öfke ve üzüntüye sevk eden bu anketin niçin ve nasıl bir yöntemle yapıldığını bilmiyoruz. Ama amacını ve sahiplerini merak ediyoruz' denildi.
16.04.2024
13:51
PLAY – OFF`LARA GALİBİYETLE BAŞLADI
PLAY – OFF'LARA GALİBİYETLE BAŞLADI
Grup maçlarında oynadığı maçlardan namağlup ayrılarak büyük bir başarıya imza atan Genç Demirspor, Ağaçelispor'u 1-0 mağlup ederek Play – Off'lara galibiyetle başladı.
16.04.2024
13:05
BİRİLERİ ARTIK BUNA `DUR` DEMELİ
BİRİLERİ ARTIK BUNA 'DUR' DEMELİ
Genç ilçesinde son zamanlarda artış gösteren silahlı olaylar, ilçede tedirginlik yaratıyor.Önlem alınmaması halinde Genç'in yakında Teksas'a döneceğini belirten vatandaşlar, güvenlik güçleri dışında hiç kimsenin silah taşımasına izin verilmemesi gerektiğini, kurallara uymayanlarda ağır cezalar verilmesi gerektiğini dile getirdiler.
15.04.2024
18:17
ÖVÜN, İLÇE BAŞKANI OLDU
ÖVÜN, İLÇE BAŞKANI OLDU
Milliyetçi Hareket Partisi Genç İlçe Başkanlığı'na partide daha öncede ilçe başkanlığı yapan Ankara üst Kurul mevcut delege Başkanı Şevket Övün atandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın