28 Mart 2024 Perşembe

KÖY ÇOCUKLARINA PALYAÇO SÜRPRİZİ

Sınıf öğretmenliğinin yanı sıra tiyatro yönetmenliği de yapan Yunus Çiftçi ve ekip arkadaşları Pandemi nedeniyle etkinliklerden uzak kalan köy çocuklarına palyaço ve şirin baba sürprizi hazırladı. Tiyatrodan arkadaşlarının da desteğiyle köy köy gezip palyaçolu etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin yüzlerini güldürüp, kitap hediye ediyor.

19 EKİM 2020 PAZARTESİ 12:21
0
1697
0
AA aa
KÖY ÇOCUKLARINA PALYAÇO SÜRPRİZİ

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de korona virüs tedbirleri kapsamında tiyatro ve çeşitli etkinlikler rafa kaldırıldı. Ancak çocukların bu durumuna üzülen ve sosyal mesafeli bir etkinlik planlayan sınıf öğretmeni ve tiyatro yönetmeni Yunus Çiftçi, köy köy gezerek öğrencileri hem eğlendiriyor hem de kitap hediye ediyor.

Etkinlik kapsamında merkeze bağlı Dik köyüne giden Çiftçi ve ekibi, öğrencilerin okul çıkışını bekledi. Şirin baba ve palyaço kostümüyle öğrencileri karşılayan ekip, maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak doyasıya eğlendirdi.

Köydeki çocuklara kitap da hediye eden Çiftçi, amaçlarının pandemi sürecinden etkilenen çocuklara moral vermek olduğunu söyledi.Gönüllü olarak köy köy gezdiklerini aktaran Çiftçi, “Merkez İMKB Mustafa Kemal Paşa'da sınıf öğretmeniyim. Aynı zamanda da tiyatro eğitmenliğini yapıyorum. Bu pandemi sürecinde çocuklar evlerde inanılmaz bir şekilde buhran yaşadılar. Bunu sınıf öğretmeni olarak yakından gördüğüm için ilkbahardan beri dönem dönem köyleri geziyoruz ekip arkadaşlarımla beraber. Bugün de merkez Dik köyüne geldik. Palyaço ve şirin baba kostümleriyle geldik. Burada çeşitli kitaplar getirdik çocuklara. Hep beraber dans ettik ve çocuklar bir nebze olsun bu buhran sürecinden psikolojik ortamdan uzaklaştılar. Bunu genele yaymayı düşünüyoruz. Çocukların yüzündeki o tebessümü, cıvıl cıvıl gülümsemeyi görünce çok çok sevindik” dedi.

Öğrencilerden Merve Kaynun, hayatında hiç tiyatro gitmediğini belirterek, “Bugün palyaçolar geldi çok eğlendik, hep beraber oyunlar oynadık, dans ettik. Ben hiç tiyatroya gitmemiştim, teşekkür ediyorum” dedi.

Ebru Kaysadu, “Eve giderken yolda palyaçolarla karşılaştım, iyi ki geldiler iyi ki varlar. Teşekkür ederim” diye konuştu.

Okul çıkışı palyaço sürprizi ile karşılaştıklarını söyleyen Tuana Nur ise, “ Okuldan çıkınca palyaçoları gördük. Onlarla danslar ettik, oyunlar oynadık, çok eğlendik. Emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2024
13:59
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
Ramazan ayı nedeniyle camilerde yapılan Kur'an-ı Kerim mukabelelerine Genç'te de yoğun ilgi gösteriliyor.
27.03.2024
13:27
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
Avrupa'da ikamet eden hayırsever iş insanı Doğukan Çakmakçı, Genç ilçesinde Ramazan ayı vesilesiyle maddi durumu olmayan yüzlerce aileye et yardımında bulunarak örnek bir davranışa imza attı
25.03.2024
13:56
MURATSPOR`UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
MURATSPOR'UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadele eden temsilcimiz Yeni Genç Muratsporkendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığıRüstempaşaspor'u3-1 mağlup ederek yenilmezlik serisini 11 maça çıkarırken, maç öncesi açılan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' pankartı ile teröre lanet okundu.
25.03.2024
13:01
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
Genç'te etkili olan kar ve tipi sonucu yolu kapanan mezrada mahsur kalan 2 avcı askeri helikopterle kurtarıldı.
21.03.2024
19:06
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
Büyük heyecanla beklenen 31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Genç İlçe merkezinde 13 Bin 934 seçmen, 44 sandıkta oy kullanacak. Başkanlık için 5 isim kıyasıya yarışırken 2019 seçimlerine göre seçmen sayısı 2 Bin 941 kişi arttı. Yeni seçmenler belediye başkanlığı seçimlerinin sonucuna da doğrudan etki yapacak.
21.03.2024
17:56
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi, öğrencilerin ikinci evi oldu. Sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışan öğrenciler, aile sıcaklığında LGS, YKS ve KPSS gibi sınavlara hazırlanıyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın