19 Nisan 2024 Cuma

KÜRTLERE EN BÜYÜK ZARARI PKK VERDİ

Kürtlere en büyük zararı, PKKnın verdiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, İslamiyet'ten önce de, sonra da Kürtlerin bir örf, adet ve gelenekleri vardır. Bu örgüt, bizimle yabancılaşmış bir örgüttür. İçimize girdiler, Kürt adı altında gençlerimizi, insanlarımızı yok ettiler. Memleketimizin kalkınmasını engellediler. En büyük yatırımı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu halkı bu örgütten kurtarmasıdır. diye konuştu.

14 TEMMUZ 2020 SALI 11:22
1
2457
0
AA aa
KÜRTLERE EN BÜYÜK ZARARI PKK VERDİ

AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, “Recep Tayyip Erdoğan, İslam dünyasının baştacı ettiği bir liderdir. Kürtlere en büyük zararı, PKK verdi. İslamiyet'ten önce de, sonra da Kürtlerin bir örf, adet ve gelenekleri vardır. Bu örgüt, bizimle yabancılaşmış bir örgüttür. İçimize girdiler, Kürt adı altında gençlerimizi, insanlarımızı yok ettiler. Memleketimizin kalkınmasını engellediler. En büyük yatırımı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu halkı bu örgütten kurtarmasıdır” dedi.

AK Parti Bingöl İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, Bingöl'de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Güler, “göreve geldiğimizde, parti binasına girmeden ‘Kuzey İlçeleri' tabirini partimizde ve toplumumuzda kaldıracağımızı söylemiştim. Hiçbir çalışma arkadaşım, görevli arkadaşlar bu kelimeyi kullanmayacak dedim. Kuzey kelimesi ötekileştiriyor. Genç'i ismiyle hitap edeceksen, diğer ilçeleri de ismiyle hitap edeceksin. Zaza – Kurmanç, Alevi – Sünni dedikodusunu ortadan kaldırdık. İlimizin kimliğini ön plana çıkaracağız. Bu kimlik altında mücadelemizi yapacağız. Tek tip insan olma şansımız yoktur. Böyle bir şeye ihtiyaç da yoktur. Muhalefet de olması lazım, farklı fikirlerin de, görüşlerin de olması lazım ki mücadelenin doğru ve düzgün yürümesi için” dedi.

Güler'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“BELEDİYE BİNAMIZ HIZLA YÜKSELİYOR”

“Bingöl'de Belediye hizmet binamız yükseliyor. Kaba inşaatı 4. kata ulaşmış durumda. Trafiği rahatlatmak için birçok genişleme projesi devam ediyor. Aynı zamanda otopark konusunda da çalışmalar devam ediyor. Bittiği zaman Bingöl merkezinde trafik ve park konusunda ciddi rahatlamalar olacak. Belediye hizmet binamız da bittiği zaman vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verecek. “

“SİYASİ ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ AMA…”

“Sosyal medya hesabında birçok arkadaş menfi konularda eleştiri yapıyor. Ben siyasi konularda sosyal medya hesabımdan gelen eleştirileri ne kaldırıyorum, ne de müdahale ediyorum. Siyasi eleştiriye her zaman elimiz göğsümüzün üzerindedir. Ama iftira boyutundaysa açıklama da yaparız. Kişilik haklarına, ailevi haklara, rencide edici, onur ve haysiyete yönelik yapılan hakaretler de eleştiri olamaz. Bu siyaset de değil, eleştiri de değil, memleket sevgisi de değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konu ile ilgili yapılan çalışma ile ilgili yorumu da bu şekildedir ve bu konu çarpıtılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir konuşmasında sosyal medya platformlarını kapatacağını, dünyadan bizi izole edeceğini ifade etmemiştir. Böyle bir şey söz konusu değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız, dünyanın gıpta ettiği, hele hele İslam Coğrafyasının hayranlıkla izlediği bir insandır ve bu konumda biri ‘kapatalım' demez. Evladı olan bir babanın mutluluğunu sosyal medyada duyurması ile ilgili paylaşımının altına yapılan yorumlar, hakaretler, iftiralar yapılmaz. Bu kabul edilemez, bu eleştiri değildir. Namusa, iffete, haysiyete laf edeceksin, buna da özgürlük diyeceksin… Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu haksızlıktır. Bunlar yakışmıyor. Kim ne eleştiri yapıyorsa metçe kendi adıyla eleştirebilir. Ben hata yapmayan bir insan da değilim, sizden de ayrıcalığım olamaz. Ben bu görevi istediğim zaman da, benim bu kentte bir faydam olsun arzusundaydım. Başka bir hesabım yoktur.”

“HİÇ BİR KAMU KURUM VE KURULUŞUNDAN GEÇİNEN BİR İNSAN OLMADIM”

“Ömrümün bu anına kadar, ticari hayatımda herhangi bir kamu kurum veya kuruluşundan geçinen bir insan olmadım. Bu kurum ve kuruluşlardan ne ben, ne de benim bir yakınım, bir arkadaşım diyemez ki buradan ihale aldı, buradan kadro aldı, ya da bir yere akrabasını yerleştirdi. Biz devletten bağımsız, ticari hayatımızın mücadelesini veriyoruz. Kimseye muhtaç olmadan hayatımızı idame ettiriyoruz. Yönetim kurulundan arkadaşlarımız da burada, onlar da bu durumu biliyor. Başta Baş Valimiz olmak üzere hiçbir kurum müdürüne ikbal, istikbal peşinde koşan bir insan olmadım. Bingöl'ün geleceği için destek olmak amacımız oldu.”

“BİNGÖL İÇİN 9 MİLYONLUK ÖDENEK”

 

“Dünyayı etkileyen bir pandemi hadisesi yaşanıyor. Bu süreci en iyi idare eden ülkelerin başındayız. Çöktü, yatırımlar durdu, ödenekler durdu diye felaket tellallığı yapıldı. Ancak bunlar boşa çıkarıldı. Sizinle yaptığımız toplantı öncesinde, Fırat Mikro Havzası fonu var, kırsal köylerimiz ile ilgili hizmetlerin yapılması noktasında büyük bir proje vardı. DSİ ile beraber yürütülüyordu. Muhtarımız, bölge müdüründen aldığı bilgiyi bana aktardı. Bu projenin başlatıldığını, Bingöl için 9 milyon lira ödenek verildiğini söyledi. Yatırımlarda hiçbir geri adım atılmadı, mücadele olduğu gibi devam ediyor. Özel İdare, tüm Bingöl coğrafyasını, köylerini etkileyen bir yatırım yaptı. Araç yatırımı yaparak araçlar yenilendi, bu da daha hızlı ve konforlu hizmet demektir. Bingöl'ün hizmetine bu süreçte ciddi bir yatırımdır. Bingöl'e 55 milyon lira, Bingöl merkezde hibe desteği verildi. 55 bin kişiye bu yardımlar yapıldı.”

“KÜRTLERE EN BÜYÜK ZARARI PKK VERDİ”

“Kürtlere en büyük zararı, PKK verdi. İslamiyet'ten önce de, sonra da Kürtlerin bir örf, adet ve gelenekleri vardır. Bu örgüt, bizimle yabancılaşmış bir örgüttür. İçimize girdiler, Kürt adı altında gençlerimizi, insanlarımızı yok ettiler. Memleketimizin kalkınmasını engellediler. En büyük yatırımı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu halkı bu örgütten kurtarmasıdır. Artık gençlerimiz ve halkımız önünü görebiliyor. Hepimiz kaygılı yaşıyorduk, hamdolsun bu Kürtlerin kurtuluşu oldu. Eskiden bu imkanlara sahip değildik. Yanımızdaki Diyarbakır'a bile gidemiyorduk. Diyarbakır'a gitmek için Elazığ üzerinden 350 kilometre yol yapıyorduk. Askerin, polisin vatandaşa bakışı değişti, vatandaşın da güvenlik görevlilerine bakışı değişti. Eskiden jandarmalardan karakollardan izin alarak evlerine erzak alınıyordu, şimdi neredeyse her köyde villalar var. Huzur ve güven geldi.”

“İNSANLAR HAYVANCILIĞA YÖNELİYOR”

“Bugün Bingöl'de yükselen inşaatıyla SÜTAŞ, büyük bir katkı sunacak. İnsanlar ahır, han, ağıl yapmaya başladı. Vatandalar SÜTAŞ'a hazırlık yapmaya başladı. Ovada artık araziler değerlendi, artık arazilere mısır, yonca ekimi yapılıyor. Garip ovası artık yemyeşil… SÜTAŞ ile beraber bunlar daha da canlanacak. Hesaplamalara göre Bingöl'de 10 yılda 50 bin fazla nüfus artışı olacak. Bingöl hep göç veriyordu.”

“KÜRTLER AK PARTİYLE ÖNEMLİ GÖREVLERDE GÖREV ALDI”

“AK Parti hizmet etmemiştir demek, güneşi balçıkla sıvamak demektir. Muhalefet vicdanla yapılması gerekiyor. Hakkı teslim etmek gerekiyor. AK Parti'nin hizmetlerini yok sayarak, hasımane şekilde siyaset yapmak kimseye fayda getirmez. AK Parti'nin içerisinde hep Kürt bakanlar oldu, yöneticiler oldu. Kendi ilimizin insanı olan Cevdet Yılmaz, Mehdi Eker, çok önemli görevler yaptılar. İlk kez Bingöl'den önemli görevler yapan insanlar oldu.

“PKK KÜRTLERE TERS”

“Kürt halkı, toplumu olarak kurtuluşumuz, bir an önce PKK'dan ve vesayetinden kurtulmaktır. Bu örgüt, bizim kimyamıza, yapımıza, dokumuza, kültürümüze ters biri yapıdır. Bu örgütün bağlantıları karanlıktır, zincirleri dışarıdadır. Bu örgüt masum değildir. Bunlar din düşmanlığı yapmaktadırlar. Bunlarda demokrasi, insan hakları yok. Örgüt emirlerine itaat etmedikleri için binlerce insana kıydılar. Bu örgütle aramıza mesafe koymamız lazım. Terörle mücadeleye bizim de destek vermemiz lazım.”

“BAROLAR MARJNAL GRUPLARDAN KURTULMALI”

“Marjinal grupların elinde oyuncak olmaktansa, çok sesliliğin olmasında fayda var. Marjinal gruplar, Türkiye aleyhinde bu birlikleri kullanıyorlardı. Bir vatandaş olarak, baroların marjinal grupların elinden çıkmasını doğal görüyorum. Hukukçu değilim, ancak baro bir zümrenin elinde olmaması lazımdır. Marjinal grupların elinden kurtulmalıdır diye düşünüyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
16.04.2024
14:41
SÜRKAP`TAN ZEKA TESTİ TEPKİSİ
SÜRKAP'TAN ZEKA TESTİ TEPKİSİ
Açıklamada; 'Maksatlı ve kaynağı belli olmayan ve her Bingöllü gibi bizi derin bir öfke ve üzüntüye sevk eden bu anketin niçin ve nasıl bir yöntemle yapıldığını bilmiyoruz. Ama amacını ve sahiplerini merak ediyoruz' denildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın