20 Nisan 2024 Cumartesi

MURATSPOR TARİHE KARIŞMASIN!

45 yıl önce kurulan ve birçok başarıya imza atarak Genç halkının vazgeçilmez sevdası olan Muratspor maddi imkânsızlıklar nedeniyle kapanmanın eşiğine geldi. Efsane takım için çağrıda bulunan taraftar grupları, Muratspor'un vicdanın sesi olduğunu ve takıma sahip çıkılmasını istedi.

23 OCAK 2021 CUMARTESİ 13:33
0
1893
0
AA aa
MURATSPOR TARİHE KARIŞMASIN!

1975 yılında kurulan ve bugüne kadar gösterdiği başarılar ile Genç halkının vazgeçilmez sevdası olan Muratspor'da her sezon öncesi yaşanan maddi sıkıntılar dinmek bilmiyor. Maddi sıkıntıların bitmek bilmediği sarı kırmızılı takım kapanmanın eşiğine gelirken, bu duruma sessiz kalmayan taraftar grupları siyasi, bürokrasi ve hayırsever işadamlarına çağrıda bulunarak takıma destek verilmesi gerektiğini belirtti.

“TWİTTER'DA TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURDU”

Kapanmanın eşiğine gelen takımlarının sesini duyurabilmek için sosyal medyada açtıkları #Muratsporkapanmasıntagı ile Türkiye gündemine girmeyi başaran taraftar grupları her kesimden takımları için destek isterken, birçok futbol kulübü, iş insanı ve siyasiler destek sözü vererek Muratspor için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

“MURATSPOR VİCDANIN SESİDİR”

Çağrının ardından Genç İlçe Stadyumunda bir araya gelen yüzlerce Muratspor gönüllüsü, Muratspor'un vicdanın sesi olduğunu belirterek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Taraftar Grubu Lideri Uğur Zoroğlan, “1975 yılında kurulan 46 yıllık çınar Genç Muratspor kulübümüz kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Geçen hafta planladığımız organizasyonumuzu 2 kardeşimizin hayatını kaybetmesinden ötürü iptal etmiştik. Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Uğur Çağlayan ve İrfan Güneş kardeşlerimize de bir kez daha Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Bizler buradan değerli büyüklerimiz olan İlçeKaymakamımıza, Belediye Başkanımıza,siyasilerimize sivil toplum kuruluşlarına ve iş adamlarımıza seslenmek istiyoruz. Son 2 haftadır sosyal medyada yaptığımız çalışmalarla ve son olarak Twitter'datag çalışmamızda Türkiye gündemine girdik olumlu geri dönüşler de oldu. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyor ve bir kez daha çağrıda bulunuyoruz Gelin hep birlikte şehrimizin güzide kulübüne sahip çıkalım. Gelin hep beraber yeni sayfalar açalım. İlçemizde maalesef uyuşturucu yaşı 10'a kadar düşmüş durumda gelecek olan yönetimle beraber altyapı imkânları sağlayarak çocuklarımızı, gençlerimizi uyuşturucu bataklığından kurtarıp spora yönetelim. Son olarak 2018 yılında Amatör ligine katılım sağlayan sarı kırmızılı temsilcimiz 2 sene içinde maddi imkânsızlıklardan ötürü katılım sağlayamadı. Bu sene de gerekli olan maddi destek sağlanamaz isekulüp 3 sezon ardı ardına lige katılım gösteremediği için kapanacaktır. Taraftar grupları olarak kamuoyunda nabız yokladığımızda herkesin yeni bir yönetimle Genç Muratsporun tekrardan eski ve parlak günlerine geri döneceğini işaret ediyor. Bizler de üstümüze düşen görevi layığı ile yaptık verilecek her türlü görevde de hazır bulunmaktayız”

“GENÇLİYİM DİYEN HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI LAZIM”

Yaşanan kargaşa ortamının bir an önce bitmesi ve yeniden parlak dönemlere geri dönülmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor diyen Zoroğlan, “Kanaat önderlerimizden, siyasilerimizden ve iş adamlarımızdan rica ediyoruz herkes elini taşın altına koyarak Genç Muratspora sahip çıksın. Bizlerde taraftar grupları olarak tüm kamuoyunun önünde söz veriyoruz ve diyoruz ki şiddet ve küfür etmeyen taraftar profili oluşturacağız. Şiddet ve küfür eden taraftarı da aramızda barındırmayacağız. Bu takıma her türlü desteği sağlamak adına kültürlü, eğlenceli bir grup oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kavgalı ve küfürlü günleri geçmişimizden sildik.  Türkiye'de örnek bir taraftar grubu olma sözünü buradan veriyoruz. Sarı kırmızıya gönül verdiğimiz kulübümüz için yürütülen çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen AK Parti Gençlik Kolları Başkanımız Emin Yiğit ve yönetim kuruluna,  futbol kulüplerinin taraftar gruplarına, sosyal medya üzerinden sesimize kulak veren özellikle Yeşil Maratona,UtrAslan Bingöl, GFB Bingöl'e, Çarşı Bingöl'e ve Amedspor'a teşekkür eder şükranlarımızı sunarız ve son olarak diyoruz ki lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve Muratspor'unda vicdanın sesi olduğunu unutmayın.

HABER: SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın