26 Nisan 2024 Cuma

ÖRNEK ÇALIŞMA!

Yaptıkları projelerle adından söz ettiren İbn-i Sina Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi örnek bir proje daha hayata geçirdi.

20 OCAK 2020 PAZARTESİ 13:36
0
2264
0
AA aa
ÖRNEK ÇALIŞMA!

İbn-i Sina Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul idaresi öğretmen ve öğrenciler, hazırladıkları kuş yuvalarını ilçenin çeşitli noktalarına asıp yine kedi ve köpekler için de kasaplardan ve hayırsever esnaflardan temin ettikleri ciğer, et ve kemikleri sokak hayvanları için çeşitli noktalara bıraktı.

 Proje hakkında açıklamalarda bulunan Okul müdürü Abdurahman Yılmaz; “Kuşlar için ilk etapta 10 tane yuva isteyip belirlenen alanlara astık 20 tane daha kuş yuvası siparişi verdik amacımız ilçenin her tarafına her ağacına birer yuva bırakmak. İlçe halkının da yaptığımız projeye desteklerini bekliyoruz herkes bu soğuk kış günlerinde evinin önüne, pencere köşelerine hayvanlar için ekmek su bırakabilir. Hayvanlar bizim sessiz dostlarımızdır şefkate, sevgiye ihtiyaçları vardır.'' Dedi.

Yılmaz ayrıca projede emeği geçen herkese kedi ve köpekler için kasap ve balıkçı esnaflara da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Öğrencileri ile birlikte kış aylarında sığınacak yer ve yiyecek bulamayan hayvanlar için ''SESSİZ DOSTLAR'' projesini yaptıklarını belirten Biyoloji Öğretmeni Funda Usta ‘'Kuşlar için yuva ve yemlikler alıp uygun yükseltideki ağaçlara sabitleyerek ve kaplara kuşyemi koyup bıraktık. Belli aralıklarla bu materyalleri kontrol edip eksikleri gidereceğiz. Ayrıca sokaktaki kedi ve köpekler için ise kasaplardan, balıkçılardan kemik, balık ve ciğer alıp uygun alanlara kaplarla bıraktık. Amacımız Genç ilçesi sakinlerini, sokak hayvanları ve dışarıdaki kuşların ihtiyaçları konusunda bilgilendirmek, özellikle kış aylarında bu canlıların yaşamak için ihtiyaç duydukları gereksinimlerini karşılamak ve hem toplumda hem de öğrencilerimizde farkındalık yaratmak hedeflenmiştir. Acıkıyorlar, susuyorlar, üşüyorlar ama söyleyemiyorlar. Biz dostlarımıza yardım edelim'' dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın