18 Mayıs 2024 Cumartesi

ÖZEL GÜNDE UNUTULMADILAR!

Genç Kaymakamlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Ailede Etkili İletişim ve Çatışmanın Çözümü konulu program düzenlendi.

08 MART 2022 SALI 15:43
1
1443
0
AA aa
ÖZEL GÜNDE UNUTULMADILAR!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü münasebetiyle Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ailede Etkili İletişim ve Çatışmanın Çözümü konulu programa Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, kurum amirleri ve kadınlar katılım sağladı. 

Sinevizyon gösterimi ile başlayan program, Bingöl KADEM İl Temsilcisi Gülsüm Değişman'ın açılış konuşması ile devam etti. 

Değişman konuşmasında; "Kadın Allah'ın yaratılışındaki onurlu pozisyonu koruyabildiğinde potansiyelini gerçekleştirdiğinde bir taraftan yanlış geleneklerin diğer taraftan ise modernizin bombardımanından uzak durabildiğinde hem ailesine hem de topluma öyle değerli öyle kritik bir katkida bulunuyor ki dünya nasıl olmuş da bunca yıl bu katkıyı yeterince kullanamamış diye sormaktan kendimizi alamıyoruz.
Kadın ve Erkeğin toplumsal hayata dengeli katılımını öncelikli meselemiz olarak görüyor ve sosyal hayatın adaletle yeniden düzenlenmesi gerektiğini savunuyoruz. Kadınlarımız hiçbir ayrımcılığa maruz kırakılmadan siyasetten ekonomiye sanattan akademiye her alanda var olabilmesi için KADEM olarak mücadele ediyoruz etmeye devam edeceğiz. Kadının insanlık onurunu teslim edildiği kadın ve erkeği ile birlikte dayanışarak beraber çalışarak ülkemiz ve tüm dünya için güzel yarınlara erişmek dileğiyle kadınlar günümüz kutlu olsun" diye konuştu. 

Programa konuşmacı olarak katılım sağlayan Bingöl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzman Psikolog ve Aile Danışmanı Merve Çelik ise, kadın bir gün değil her gün hatırlanmalı diyerek aile, iletişim, empati ile aile içi şiddettin nedenleri ve çözümleri ile ilgili sunum yaptı. 

Sunumdan sonra Bingöl Narkotik Şube En İyi Narkotik Anne ekipleri tarafından bağımlılıkla mücadele sunumu da yapıldı. 

Program sonunda Kaymakam Kaptanoğlu ile eşi KADEM İl Temsilcisi Gülsüm Değişman ve programa konuşmacı olarak katılan Merve Çelik'e hediye takdim ettiler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
17:39
BİNGÖL`DE `KENGER SAKIZI YAPIMI ` KAYIT ALTINA ALINACAK
BİNGÖL'DE 'KENGER SAKIZI YAPIMI ' KAYIT ALTINA ALINACAK
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
16:38
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
13:16
KAMUDA TASARUF TEDBİRLERİ  RESMİ GAZETE`DE YAYINLANDI
KAMUDA TASARUF TEDBİRLERİ RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
13:06
BİNGÖL`DE GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLER 4 GÜN YASAKLANDI
BİNGÖL'DE GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLER 4 GÜN YASAKLANDI
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
16.05.2024
18:30
TARIMSAL UYGULAMA MERKEZİNDE HAYVANSAL ÜRÜNLER ELDE EDİLECEK
TARIMSAL UYGULAMA MERKEZİNDE HAYVANSAL ÜRÜNLER ELDE EDİLECEK
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
17:57
BİNGÖL`DE 33 ŞEHİDİN ANITINA KARANFİL BIRAKITI
BİNGÖL'DE 33 ŞEHİDİN ANITINA KARANFİL BIRAKITI
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın