25 Nisan 2024 PerÅŸembe

SABUNLAR KAZANCA DÖNÜŞÜYOR!

Genç ilçesinde devlet desteği ile açılan el becerilerini geliştirme kursuna katılan dezavantajlı kadınlar, şekil verdikleri sabunların satışından gelir elde ederek aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

12 EKÄ°M 2020 PAZARTESÄ° 12:48
0
3417
0
AA aa
SABUNLAR KAZANCA DÖNÜŞÜYOR!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, kadınlara yönelik psikososyal, mesleki ve kiÅŸisel yönden geliÅŸimlerine destek olmak amacıyla uygulanan Aile Destek Merkezi (ADEM) projeleri kapsamında Genç ilçesinde Aile Destek Merkezi kuruldu.

Kaymakamlık bünyesinde Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfına baÄŸlı olarak Genç Kültür Merkezinde hizmet veren ADEM'de, kadınlara yönelik çeÅŸitli etkinliklerin yanı sıra onların meslek sahibi olmaları için meslek edindirme kursları düzenleniyor.

Bu kapsamda açılan "El Yapımı DoÄŸal Sabun Üretimi ve Kokulu TaÅŸ Kursu"na katılan dezavantajlı kadınlara, sabun yapımı, sabuna ÅŸekil verme ve kokulu taÅŸtan hediyelik eÅŸya üretimi konusunda eÄŸitim veriliyor.

Kısa sürede kursta baÅŸarı gösteren kadınlar, hamur haline getirdikleri sabunları ÅŸekil vererek sanat eserine dönüÅŸtürdü, kokulu taÅŸtan hediyelik eÅŸya yapmayı öÄŸrendi. Sabundan yaptıkları çeÅŸitli süs eÅŸyaları ile kokulu taÅŸ ve isimlik gibi hediyelikleri satan kadınlar, hem bütçelerine katkı saÄŸlıyor hem de sosyalleÅŸiyor.

“KADINLARIMIZIN HAYATLARINA DOKUNUYORUZ”

Genç ADEM Müdürü Merve DaÄŸ, “Genç Kaymakamlığı bünyesinde Sosyal YardımlaÅŸma Vakfı olarak bir sene önce baÅŸladık faaliyetlerimize. Ä°lk olarak sabun kursumuzu açtık ve burada dezavantajlı 12 bayan kursiyerimizle beraber el yapımı sabun üretimi yapıyoruz. Bu projede ki amacımız dezavantajlı kadınlarımıza, istihdama yönelik kurslar sunmak. Psikososyal ve sosyal kültürel yönden eÄŸitimler verip onların hayatlarına dokunabilmek ve meslek sahibi yapabilmektir.  Bununla beraber ileride kendi mesleklerini ele alarak aile bütçelerine katkı sunabilmelerine destek saÄŸlamak en büyük amacımız. Sosyal YardımlaÅŸma Vakfı tarafından karşılanan ücretsiz malzemelerle kursiyerlerimiz sabun üretimi yapıyorlar. Bal diyarı olmamız hasebiyle baÅŸta bal sabunu olmak üzere, pirinçli sabun, havuçlu sabun ve zeytinyaÄŸlı sabunlar üreterek güzel iÅŸler çıkararak kadınlarımızın hayatlarına dokunmuÅŸ oluyoruz. Kursun en güzel yanı ise tamamen ücretsiz olarak ürettikleri sabunlardan kazanılan maddi hasılatı ise kadınlarımız kendine alıyor ve ekonomik olarak aile bütçelerine de bu ÅŸekilde katkıda bulunabiliyorlar” diye konuÅŸtu.

“EKONOMÄ°K ÖZGÜRLÜÄžÜME KAVUÅžTUÄžUM Ä°ÇÄ°N MUTLUYUM”

Kursiyerlerden Sümeyye Ayraç, “Buraya yeni baÅŸladım ben. Daha öncesinde hiç ekonomik özgürlüÄŸüm olmamıştı. Bu kursa gelerek arkadaÅŸ ortamı da edinmiÅŸ oldum. Burada yaptığım ürünleri satarak para kazanıyorum. Hem kendime hem de aileme bakabiliyorum bu ÅŸekilde. Bize bu avantajı sunan herkese teÅŸekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BÄ°ZE BU Ä°MKÂNI SUNANLARA MÄ°NNETTARIZ”    

Kursiyerlerden Pınar Uslu ise, “Burada tamamen el yapımı doÄŸal sabunlar üretiyoruz. Ballı sabunlarımız baÅŸta olmak üzere, papatya, ısırgan otu ve lavanta sabunları üretiyoruz. Bu kursta hem öÄŸreniyoruz hem de kurs bitince ustalık belgesi alacağız. ÜrettiÄŸimiz sabunları da satarak kendi ihtiyaçlarımızı ve ailemizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. En güzeli ise burada güzel arkadaÅŸlıklar edindik. EmeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ediyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

BAÅžKAN DÄ°RÄ°K'TEN DESTEK ZÄ°YARETÄ°

Genç Belediye BaÅŸkanı Mehmet Zeki Dirik'te yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden kurs hakkında bilgi alarak belediye olarak gerekli olan tüm desteÄŸi vereceklerini ifade etti.

BaÅŸkan Dirik; “ Ä°lçemiz için en önemli tesislerden biri olan (ADEM) Aile Destek Merkezimizi ziyaret ettik. Buradaki el emeÄŸi göz nuru ürünlerin hepsinde alın teri olduÄŸuna bir kez daha ÅŸahit olduk. Ben onun için buradaki öÄŸretmenlerimize ve kursiyerlerimize baÅŸarılar diliyorum. Gayretleri için de hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Her zaman olduÄŸu gibi bundan sonra da kendilerinin yanında olduÄŸumuzu bir kez daha bilmelerini istiyorum.” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
21:46
ÅžEHÄ°T `KALAN` KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
ÅžEHÄ°T 'KALAN' KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
24.04.2024
13:06
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
Genç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı 2024 yılı birlik encümen seçimi yapıldı.
23.04.2024
19:33
ENCÜMENLER`DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
ENCÜMENLER'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
Genç Belediyesi yeni meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantının ardından örnek bir davranış sergileyen HÜDA PAR Belediye Meclis üyeleri, aldıkları toplantı ücretlerini Gazze'ye bağışladı.
23.04.2024
12:38
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı coşkuyla kutlandı.
22.04.2024
20:10
HUSUMET `GÜZEL` SONUÇLANDI
HUSUMET 'GÜZEL' SONUÇLANDI
Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, ilçe kaymakamı Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
19.04.2024
14:10
AHIRI MÃœHÃœRLENDÄ°, HAYVANLARI DIÅžARIDA KALDI
AHIRI MÃœHÃœRLENDÄ°, HAYVANLARI DIÅžARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın