16 Mayıs 2024 Perşembe

SAHTE RAPORDA 53 YENİ GÖZALTI

Bingöl'deki usulsüz engelli raporu operasyonunda soruşturma genişletildi. Mevcut delil durumuna göre 53 şüpheli şahıstan 18'i hakkında gözaltı kararı verildi. 35 kişi ise Emniyet'e götürülerek ifadeleri alındı.

14 HAZİRAN 2022 SALI 14:21
5
1872
0
AA aa
SAHTE RAPORDA 53 YENİ GÖZALTI

Bingöl'de sahte engelli raporu düzenlenmesi olayıyla ilgili Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yeni bir açıklama yapıldı. 53 kişinin şüpheli sıfatıyla sorgusuna başlanırken, bunlardan 18'i adreslerine yapılan sabah baskınıyla gözaltına alındılar.

BAŞSAVCILIKTAN YENİ AÇIKLAMA

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığımız organizesinde “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek veya Üye Olmak” ve “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, engelli vatandaşlarımıza sağlanan bir takım maddi kolaylıklardan yararlanmak amacıyla, Bingöl ilinde usulsüz engelli raporu düzenlenmesi olaylarına karıştığı tespit edilen şüpheli şahıslarla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır.

Başsavcılığımızca yapılan tahkikatta, usulsüz rapor alan7almaya çalışan şahıslardan bazılarının olayı organize eden şüphelilere veya 3. Şahıslara adına açılmış banka hesaplarına para gönderdiği, bu kapsamda şüphelilerin de elde ettikleri maddi menfaatler yapılan yazışmalarla ortaya çıkarılmıştır.

Bu doğrultuda, Bingöl ilinde düzenlenen engelli raporlarının kullanılması suretiyle indirimli araç alma, engelli maaşı bağlanması, bakım ücreti başvuruları, malulen emekli olma, askerlik için çürük raporu alma ve indirimli elektrik-su aboneliği vb. gibi devletimizin engelli vatandaşlarımıza sağladığı maddi-manevi kolaylıklar mercek altına alınmış olup, belirtilen raporların düzenlenmesinde usulsüzlük yapan, aracılık eden veya bu yönde talepte bulunanlar hakkında gerek adli yönden, gerekse idari yönden yapılan soruşturma titizlikle devam etmektedir.

Yapılan ilk tespitler doğrultusunda Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nce icra edilen operasyonda 07 Haziran 2022 günü, aralarında Bingöl Devlet Hastanesi çalışanlarının da bulunduğu 25 şüpheli ile ilgili işlem yapıldığı bilgisi paylaşılmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda; 53 şüpheli şahsın daha usulsüz rapor düzenleme/kullanma/aracılık etme işlerine karıştığının tespit edildiği, mevcut delil durumuna göre 53 şüpheli şahıstan 18'i hakkında gözaltı kararı verilerek 14 Haziran 2022 günü saat 06.30'da Bingöl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındıkları, geriye kalan 35 şahsın ise Emniyete getirilerek haklarındaki müsnet suçlardan dolayı ifadelerinin alınmasına başlandığı, hali hazırda tahkikatın titizlikle devam ettiği hususunda kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2024
18:12
BİNGÖL`DEN AFRİKA`YA ARICILIK EGİTİMİ
BİNGÖL'DEN AFRİKA'YA ARICILIK EGİTİMİ
Bingöl Üniversitesi ile Güney Afrika Venda Üniversitesi Arasında 'Arıcılık Alanında İş Birliği Geliştirme Projesi' Altyapı Çalışmaları Başladı. Bingöl'den giden ve bir dizi incelemelerde de bulunan akademisyenler, 'Arı Yetiştiriciliği', 'Ana Arı Yetiştiriciliği' ve 'Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları 'eğitimleri verildiler.
15.05.2024
18:00
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı
Bingöl'de banka hesabını kiraya veren bir şahıs, dolandırıcıların tuzağına düştü, 600 bin TL borçlandırıldı.
15.05.2024
13:08
İTFAİYE`DEN ÖRNEK DAVRANIŞ
İTFAİYE'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Genç ilçesinde yakın zamanda yıkımı yapılacak Küpar caminin kubbesinde bulunan leylek yuvası, İtfaiye ekipleri tarafından başka yere nakledildi.
15.05.2024
12:28
KOSGEB DESTEK  MİKTARINI  ARTTIRDI
KOSGEB DESTEK MİKTARINI ARTTIRDI
KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programları'nda düzenleme yapıldı. Buna göre desteğin üst limitini 375 bin TL'den 2 milyon TL'ye çıkardı. İş geliştirme desteğine destek programına başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 3 yıl öncesinde kurmuş olan girişimciler başvuru yapabilecek. Hangi sektörler yararlanacak? İşte detaylar
15.05.2024
11:32
BİNGÖL`DE  UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA 28 GÖZALTI
BİNGÖL'DE UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA 28 GÖZALTI
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son iki haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 28 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
14.05.2024
21:31
MUHTARLAR SORDU, ONLAR CEVAPLADI
MUHTARLAR SORDU, ONLAR CEVAPLADI
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, beraberindeki Bingöl Kurum amirleri ile birlikte Genç ilçesinde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarlar bölgelerinde bulunan sorunları dile getirirken, ilgili kurum amirleri de muhtarların taleplerini değerlendirip tek tek not aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın