25 Nisan 2024 Perşembe

ŞEHİT ANNESİNE EN GÜZEL HEDİYE

10 Mayıs Anneler günü nedeniyle Bingöl Valiliği koordinesinde 67 şehit annesi ziyaret edilirken, 68 yaşındaki Cemile Özateş, 2 aydır mezarına gidemediği oğlunu ziyaret etmek istedi. Annenin talebini geri çevirmeyen ekipler, anneyi şehit oğluyla buluşturdu.

10 MAYIS 2020 PAZAR 12:46
0
2395
0
AA aa
ŞEHİT ANNESİNE EN GÜZEL HEDİYE

10 Mayıs Anneler günü nedeniyle Bingöl Valiliği koordinesindeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kent genelinde 67 şehit annesini ziyaret etti.

Bu kapsamda 1996 yılında Erzincan'dan bölücü terör örgütü PKK'nın eylemlerini engellemek amacıyla bölgede yapılan operasyonda şehit düşen Er Doğan Özateş'in annesi de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ziyaret edildi.

Kendisine Kur'an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler takdim edilen şehit annesi, korona virüs nedeniyle 2 aydır oğlunun mezarına gidemediğini ve ekiplerden kendisini götürmelerini talep etti.

Şehit annesi Cemile Özateş'in bu isteğini geri çevirmeyen ekipler, anneyi mezara getirdi. Mezara getirilen şehit annesi burada oğlunun mezar taşına sarılarak dua etti.

“Bana en güzel hediyeyi verdiler”

Salgın nedeniyle 2 aydır oğlunun mezarı başına gelemediğini söyleyen şehit annesi Cemile Özateş “Oğlum 1996 yılında şehit oldu. Bende 2 aydır salgın nedeniyle dışarı çıkamıyorum. Ekipler eve geldi bana hediyeler verdiler ama ben oğlumu çok özledim. Mezara getirdiler beni. Bugün anneler günü o gelemedi ben geldim. Bana en güzel hediyeyi verdiler, sağ olsunlar. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür yardımcısı Orhan Varan ise, “ 10 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla ve sayın Valimizin talimatları doğrultusunda Bingöl'deki toplam 67 şehit annesinin ziyaretini gerçekleştirdik. Aynı zamanda Şehit Doğan Özateş'in annesini ziyaret ettiğimizde bir talebi oldu. Bizde annemizin isteği üzerine onu mezarlığa getirdik. Hasret giderdi bir nebze. Tüm annelerin anneler gününü kutluyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın