19 Nisan 2024 Cuma

VAKA SAYISI KORKUTUYOR!

Tatille birlikte özellikle il dışı temaslı hastaların bilinçsizlik göstererek keyfi hareket etmeleri vaka sayısında artışa neden olurken, Genç ilçesinde son günlerde 5 pozitif vaka görüldü. İl genelinde vaka sayısının 120'yi aşması ise korkuya neden oldu.

26 HAZÄ°RAN 2020 CUMA 15:25
0
2307
0
AA aa
VAKA SAYISI KORKUTUYOR!

Türkiye geneli Covid-19 vaka sayısındaki kısmi artış günden güne belirginleÅŸirken, Genç ilçesinde 5 pozitif vaka görülürken Bingöl'deki vaka sayılarında da önemli artışlar yaÅŸandığı ve sayının 120'yi aÅŸtığı öÄŸrenildi.

SON 10 GÜNDE 40 VAKA

Edinilen bilgilere göre, ÅŸehirlerarası seyahat kısıtlamasının sona ermesinin ardından yaz tatili gerekçesiyle batı illerinden Bingöl'e akın edenler, hastalığı da buraya taşıdılar. Son 10 gün içinde tespit edilen vaka sayısının 40 olduÄŸu, hastaların, Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındıkları öÄŸrenildi.

Artıştaki en temel sebep ise “oluÅŸan rehavet ve il dışı temaslardan kaçınılmamak” olarak gösteriliyor.

TOPLAM VAKA SAYISI 120'YÄ° AÅžTI

Salgının ortaya çıktığı günden bu yana Bingöl genelinde toplam vaka sayısının ise 120'yi aÅŸtığı öÄŸrenilirken, özellikle il dışından gelenlerle temastan kaçınılmasının önemine dikkat çekiliyor.

Ä°l dışından gelenlerin karantina sürelerine riayet etmesi istenirken, hastalık belirtilerinin olmadığı düÅŸünülerek aile ziyaretleri, kalabalık arkadaÅŸ buluÅŸmaları ve benzeri eylemlere baÅŸvurulmamasının altı çiziliyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN Ä°NTERNET TEPKÄ°SÄ°
MUHTAR SARI'DAN Ä°NTERNET TEPKÄ°SÄ°
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
16.04.2024
14:41
SÃœRKAP`TAN ZEKA TESTÄ° TEPKÄ°SÄ°
SÃœRKAP'TAN ZEKA TESTÄ° TEPKÄ°SÄ°
Açıklamada; 'Maksatlı ve kaynağı belli olmayan ve her Bingöllü gibi bizi derin bir öfke ve üzüntüye sevk eden bu anketin niçin ve nasıl bir yöntemle yapıldığını bilmiyoruz. Ama amacını ve sahiplerini merak ediyoruz' denildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın