20 Nisan 2024 Cumartesi

VAKALAR YÜZDE 80 DÜŞTÜ

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, hem sağlık çalışanlarının yoğun gayreti hem de denetimlerde uyguladıkları sıkı tedbirler neticesinde vaka sayılarında yüzde 80 oranında düşüş yakaladıklarını belirtti.

02 OCAK 2021 CUMARTESİ 14:40
1
2018
0
AA aa
VAKALAR YÜZDE 80 DÜŞTÜ

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Bilim Kurulu'nun önerilerinin ardından İçişleri Bakanlığı'nca açıklanan özellikle hafta sonu kısıtlamaları ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de sonuç vermeye başladı.

Bingöl'deki vaka oranında alınan tedbirler sonucunda düşüş yaşandığını açıklayan Vali Kadir Ekinci, Bingöllülere de tedbirlere uyduğu için teşekkür etti.

Vali Ekinci, “Malumunuz olduğu üzere ülkemizde olduğu gibi Bingöl'ümüzde de çok ciddi bir pandemi süreciyle karşı karşıyayız. Elbette tüm Bingöl halkıyla birlikte alınan tedbirlere, kurallara, riayet edildiği sürece pandemiyle başa çıkacağımızı görmüş olduk. Bunu özellikle son 4 haftadır alınan kararlar, uygulanan tedbirle birlikte Bingöl'ümüzdeki vaka sayısının düşüşünde görüyoruz. Tüm tedbirlere uyma konusunda hassasiyet gösteren Bingöllü kardeşlerimize minnettarız. Özellikle de kurallara uyulmama halinde ki bunu 3 ay kadar önce görmüştük ne yazık ki sayılar çok olağan üstü yükselmişti. Ama şükürler olsun ki son dönemde alınan kararla birlikte pandemi çok olumlu bir seviyeyi yakalamış olduk” dedi.

“YÜZDE 70-80 ORANINDA BİR DÜŞÜŞÜ YAKALADIK”

Vakalarda yüzde 70-80 oranında bir düşüş yaşandığını aktaran Vali Ekinci, “Oransal olarak söyleyecek olursak yüzde 70-80 oranında bir düşüşü yakaladık ki bu bizim için, Bingöllü kardeşlerimiz için olağanüstü bir mutluluk. Dolayısıyla bu sonuçlara dayanarak söyleyebiliriz ki bundan sonrası için de idaremizin almış olduğu tedbirlere gösterilen hassasiyet pandemiyi yenme konusunda bizlere hakikaten yardımcı olacaktır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın