23 Nisan 2024 Salı

YEM SATIŞI BAŞLADI

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, 'Bingöl'de bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bingöl'ümüz yakın bir zaman kadar çevre illerden yem tedariki yaparken ilk kez 2020 yılında Elazığ, Artvin ve Diyarbakır illerine silaj satışı gerçekleştirerek tarımsal üretime katkı sunmaya devam ediyoruz' dedi.

10 EKİM 2020 CUMARTESİ 09:21
0
1575
0
AA aa
YEM SATIŞI BAŞLADI

İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Suphi Çetkin, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaslan, merkeze bağlı Garip Köyü Rebet Bölgesindeki silajlık mısır üretim sahasını ziyaret etti.

Sütaş için Bingöl'de gerekli altyapının hazırlanması için yoğun mesai harcadıklarını aktaran İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, 2 yılda silajlık mısır üretiminin 16.313 tondan 56.593 tona çıkardıklarını söyledi.

Bahadır, “İlimizde SÜTAŞ Entegre Tesisleri gibi son yılların devlet destekli en büyük özel sektör yatırımının faaliyete geçecek olmasıyla birlikte, Bingöl olarak bizimde bu yatırım öncesinde gerekli altyapıyı hazırlamamız gerekiyordu. Bu doğrultuda 2018-2019 yıllarında çiftçi eğitimlerine büyük önem vererek, hayvan besleme, yem bitkisi üretimi, süt hijyeni gibi konularda İlimiz Merkez başta olmak üzere tüm ilçelerimizde yoğun bir eğitim seferberliği başlattık. Bunun sonucunda 2 yılda silajlık mısır üretimimiz 16.313 tondan 56.593 tona çıkarak % 246 artış göstermiştir. Bunun yanında 2018 -2019 yıllarında Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunduğumuz projelerin kabulü ile başlayan süreçte silajlık yem bitkisi ekim makineleri, silaj biçme makineleri, traktör, römork, hayvan gübresi dağıtım makinası, taş toplama makinası, silaj paketleme ve balyalama makineleri gibi makinelerin alımını yapılarak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bünyesinde silaj üretim ve paketleme tesisi kurduk.  Tesis kısa sürede İlimiz çiftçileri tarafından büyük ilgi gördü. İhtiyaçlara yetişmekte zorlandığımız tesisimizde üretilen silajlara sadece ilimiz çiftçileri tarafından değil çevre illerdeki çiftçiler tarafından da yoğun ilgi gösteriliyor” dedi.

“Elazığ, Artvin ve Diyarbakır illerine silaj satışı gerçekleştirerek tarımsal üretime katkı sunmaya devam ediyoruz”

Çevre illere silajlık yem satılmaya başlandığını söyleyen Bahadır, “Bu çalışmalarımızla Bingöl'de bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz Bingöl'ümüz yakın bir zaman kadar çevre illerden yem tedariki yaparken ilk kez 2020 yılında Elazığ, Artvin ve Diyarbakır illerine silaj satışı gerçekleştirerek tarımsal üretime katkı sunmaya devam ediyoruz. Bunun yanında süt sığırı işletmelerimize süt sağım makineleri dağıtımı gerçekleştirdik. Yine son iki yıldır ilimiz çiftçisinin yem bitkisi tohumu ihtiyacının büyük bir kısmını İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bizler karşılıyoruz. Tabi bu bizim için yeterli bir seviye değil. İlimizde gelişmekte olan hayvancılık ekseninde yem bitkisi üretimini, ikinci ürün silajlık yem bitkisi yetiştiriciliğini yaygınlaştırarak ilimizde yetiştirilen hayvanların yem ihtiyacının karşılanabilmesi için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. İlimiz süt sığırı işletmelerinin modernizasyonu ve ekonomik yeterlilik seviyesine ulaşmaları, sürdürülebilirliklerinin sağlanması için de durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Çiftçilerimize 2020-2021 üretim sezonunun bereketli, bol kazançlı geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
12:38
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı coşkuyla kutlandı.
22.04.2024
20:10
HUSUMET `GÜZEL` SONUÇLANDI
HUSUMET 'GÜZEL' SONUÇLANDI
Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, ilçe kaymakamı Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın