26 Nisan 2024 Cuma

ZAZACA HİZMET VEREN PERSONEL VAR MI?

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması üzerine verdiği önergede; Acil servislerde Zazaca hizmet veren personel var mıdır, varsa sayısı kaçtır? şeklindeki soruya yer verdi.

28 ŞUBAT 2021 PAZAR 13:11
3
1692
0
AA aa
ZAZACA HİZMET VEREN PERSONEL VAR MI?

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması üzerine verdiği önergede; “Acil servislerde Zazaca hizmet veren personel var mıdır, varsa sayısı kaçtır?” şeklindeki soruya yer verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yanıtlaması üzerine TBMM'ye iki soru önergesi verdi.

Verdiği önergelerde Zazaca üzerine çalışmalar olup olmadığını soran Aydemir, Bakan Koca'ya verdiği önergede; “ Bingöl ilinde nüfusun neredeyse tamamı Zazaca ana dili ile konuşmaktadır. Birçok yurttaş Zazaca dışında bir dille kendilerini ifade edememekte, bu sebeple çeşitli kurumlarda zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle hastanelerde büyük ihtiyaç duyulan ifade etme hali, oralarda bulundurulacak tercümanlarla giderilebilir.

Bu bağlamda;

1.) Acil servislerde Zazaca hizmet veren personel var mıdır, varsa sayısı kaçtır?

2.) Hastanelerde anadilde hizmet verilmesi konusunda bir adım atacak mısınız?” şeklindeki sorulara yer verdi:

“ZAZACA HİZMET VEREN KAÇ KURUM VARDIR?”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da yanıtlaması üzerine önerge veren Aydemir; “Bingöl ilinde nüfusun neredeyse tamamı Zazaca ana dili ile konuşmaktadır. Birçok yurttaş Zazaca dışında bir dille kendilerini ifade edememekte, bu sebeple çeşitli kurumlarda zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle hastanelerde büyük ihtiyaç duyulan ifade etme hali, oralarda bulundurulacak tercümanlarla giderilebilir.

Bu bağlamda;

-Nüfusun neredeyse tamamının Zazaca konuştuğu bir ilde, Zazaca hizmet veren kaç kurum vardır?” dedi. 

HABER :  HABER MERKEZİ

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın