25 Nisan 2024 Perşembe

 MANTAR, EKMEK TEKNESİ OLDU

Genç ilçesinde genç bir girişimci, askerden döndükten sonra evinin bodrumunda hobi olarak başladığı İstiridye mantarı yetiştiriciliği sayesinde para kazanmaya başladı. Aylık 2 ton mantar üreten yetiştirici, daha fazla üretim ve istihdam yapmak istiyor.

15 OCAK 2020 ÇARŞAMBA 09:54
0
11875
0
AA aa
 MANTAR, EKMEK TEKNESİ OLDU

Genç ilçesinde yaşayan evli 2 çocuk babası İlhami Yalçın (28), askerden döndükten sonra mantar yetiştiriciliğini araştırıp evinin bodrumunda üretim yapmaya başladı.
Daha sonra 50 metrekarelik bir alana taşınan ve tam anlamıyla üretime geçmeye karar veren Yalçın, siparişleri yetişemeyince 200 metrekarelik bir yapıda üretimini devam ettirmeye başladı.

AYLIK 2 TON MANTAR YETİŞTİRİYOR

Çevre illerden de sipariş aldığını ve aylık 2 ton mantar yetiştirdiğini aktaran Yalçın, İstiridye mantarında tamamen doğadaki lezzeti yakalamaya çalıştığını söyledi.
Yalçın, “Bu işe ilk olarak hobi olarak başladım. İlk evin bodrumunda daha sonra 40,50 metrekarelik yerlerde geliştirerek bugün ki haline getirdik. Tamamen doğadaki lezzeti ve görüntüsünü yakalamaya çalıştık. Tek bir materyalden oluşan mantar türü olmamasına özen gösterdik. Şuan Bingöl ve ilçelerine dağıtım ve pazarlamasını kendimiz yapıyoruz. Araya herhangi bir aracı koymadan ve tüketiciye daha ucuz bir şekilde ulaşması için. Kalitesinden dolayı Mardin, Diyarbakır, Batman, Van ve Muş taraflarından da siparişler alıyoruz. Bu taleplere yetişmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

"AMACI DAHA FAZLA ÜRETİM VE İSTİHDAM"

Amacının daha fazla üretim olduğunu söyleyen Yalçın, “Şuan da 2 kişi istihdam ediyorum. Yerimiz 200 metrekare, daha fazla büyüterek daha fazla istihdam yaratacağız ve pazarlamasını arttıracağız. Bingöl'ümüze farklı bir ayrıcalık katacağız mantar konusunda. Ayrıca 11. Doğal Kayın Mantarı Yetiştiriciliği Birliği'den davet aldık. Mantar numunelerimizi gönderdik. İyi bir derece bekliyorum. 78 üretici arasında ilk 5'teyiz. Mantarın kalitesine güveniyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın