26 Nisan 2024 Cuma

2 BİN AİLEYE SICAK AŞ

Türk Kızılay Bingöl Şubesi Sıdıka Hanım Aşevi, Ramazan ayında yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibine 3 çeşit sıcak yemek ulaştırıyor.

03 MAYIS 2021 PAZARTESİ 23:55
6
1838
1
AA aa
2 BİN AİLEYE SICAK AŞ

Türk Kızılay Bingöl Şubesi Sıdıka Hanım Aşevi, yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştiği Ramazanda ayında yaptığı sıcak yemek ve diğer yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin gönlüne dokunmaya devam ediyor.

Koronavirüs önlemleri kapsamında iftar çadırlarının kurulmadığı ve toplu iftar organizasyonların yapılmadığı kentte, aşevinde hijyenik bir şekilde pişirilen 3 çeşit sıcak yemek, belirlenen ihtiyaç sahiplerinin evlere tek tek teslim ediliyor.

Ramazan ayındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Türk Kızılay'ı Bingöl Şube Başkanı Feyzi Kaya, 2011 yılından beri kentteki ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını belirtti.

Normalde bin 100 kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını belirten Kaya, Ramazan ayında bu sayının 2 bin olduğunu söyledi.

Kaya, “Türk Kızılay Bingöl Şubesi Sıdıka Hanım Aşevi olarak 2011 yılından beri Bingöl Valiliğimiz ve Kızılay Genel Başkanlığı'mızın destekleriyle ilimizde ihtiyaç sahibi bin 100 kişiye yıl boyu hafta içi her gün 3 çeşit sıcak yemeği servis araçlarımızla birlikte evlerine teslim ediyoruz. Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla da hafta sonu da dahil olmak üzere değerli bağışçılarımızın destekleriyle bu sayıyı 2 bin kişiye çıkararak ihtiyaç sahiplerine hizmet veriyoruz” dedi.

Pandemi nedeniyle kentteki ihtiyaç sahiplerine 250 TL'lik alışveriş çeki desteğinde bulunduklarını söyleyen Kaya, “Yine pandemi dolayısıyla ilimizde ihtiyaç sahibi 500 aileye 250 TL'lik alışverişi desteğinde bulunduk. Ayrıca ramazan ayında 818 aileye 500 TL'lik nakdi yardım yapıldı” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84)
05 Mayıs 2021 Çarşamba 23:46
Allah razı olsun.
Beğendim (0) Beğenmedim (0)Cevapla
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın