29 Mart 2026 Pazar

25 YILDIR TAPU BEKLİYORLAR!

Genç ilçesi Yenişehir Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, mahalle sınırları içerisinde bulunan OHAL Konutlarının tapu sorununun çözümü için yetkililerden destek talep etti. Konut sakinleri ise, 25 yıldır tapularını beklediklerini söyleyerek binalarının kentsel dönüşüm programına alınmasını istiyor.

29 AĞUSTOS 2021 PAZAR 17:37
3
2495
0
AA aa
25 YILDIR TAPU BEKLİYORLAR!

1996 yılında Genç ilçesi Yenişehir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan OHAL Konutları çürümeye yüz tutmuş durumda. Çözüm için tapu sorununun halledilmesi gerektiğini belirten Yenişehir Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, mahalleliler tarafından imza kampanyası düzenlediklerini ve sonuçları Ankara'ya gönderdiklerini dile getirdi.

“TAPU İÇİN YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Konutların dönüşmesi gerektiğine vurgu yapan Sarıoğlu, yetkililerin konunun çözümü için destek sunmasını isteyerek, “OHAL konutları 1996 yılında yapıldı. O zamanki dönemde arsa İl Afet Müdürlüğü'ne aitti. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi aileler için konutlar yapıldı. Şuanda orada oturan mağdur aileler tapularını alamadıkları için yıkık dökük evlerde oturmaya devam ediyorlar. Tek istekleri tapularını alıp, ya kentsel dönüşüm çerçevesinde daha iyi yaşam şartlarında daire sahibi olmak, ya da müteahhit eliyle dönüşüm gerçekleştirmek. Bizde Yenişehir Mahalle Muhtarlığı olarak tapuları almak için yoğun gayret sarf ediyoruz. Dilekçe ve imza toplayıp Ankara'ya yolladık. İnşallah Ankara'dan olumlu cevap gelir ve İl Afet Müdürlüğü'nün de onayıyla insanlar tapularına kavuşur ve yeni yapılarda oturma şansına sahip olurlar” diye konuştu.

“EV SAHİPLERİ ÖLÜMLE BURUN BURUNA YAŞIYORLAR”

Evlerin artık kullanılamaz hale geldiğini ve kış aylarında oluşan rutubetten dolayı sürekli hastalandıklarını belirten ev sahipleri ise, “Evlerimiz artık içinde yaşanacak gibi durmuyor. Tek isteğimiz tapularımızın verilmesi. Tapu sorunu yaşadığımız için binalarımızı kentsel dönüşüme yâda yapsata veremiyoruz. Maddi gücümüz olmadığı için başka yere de taşınma imkânımız yok. Bizlerin tek isteği devletimizin bizim yaşadığımız sıkıntıyı görmesi ve bizlere gereken kolaylığı sağlamasıdır. İnşallah tapularımız verilir bizlerde rahata kavuşuruz” şeklinde konuştular.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2026
17:09
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ  YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı.
26.03.2026
18:39
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, ticari araçlarda kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için denetimlerini sıkılaştırdı.
26.03.2026
18:29
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN`DEN  DEV BİR ADIM
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN'DEN DEV BİR ADIM
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla dev bir adım attı.
26.03.2026
18:21
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
Türkiye'nin enerji sektöründeki öncü şirketlerinden Aksa Elektrik, çocukların hayal güçlerini desteklemek ve enerji bilincini aşılamak amacıyla 'Geleceğin Enerjisi' resim yarışmasını başlattı. 7-10 yaş arası çocukların katılımına açık olan yarışma için başvurular 25 Mart itibarıyla alınmaya başlandı.
26.03.2026
18:12
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN`DE GÖREV DEĞİŞİMİ
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN'DE GÖREV DEĞİŞİMİ
Bingöl'ün de sorumluluk alanında olduğu Elâzığ merkezli Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Yusuf Güneş Bursa'ya atanırken, yerine Suat Cüre getirildi.
26.03.2026
18:05
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan arama kurtarma ekibine, AFAD Bingöl İl Müdürlüğü tarafından Hesarek Kayak Merkezi'nde çığ afetlerine yönelik eğitim verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın