27 Aralık 2025 Cumartesi

40 YETİM GİYDİRİLDİ

Genç-Der tarafından organize edilen Yetim Giydirme Projesi kapsamında Genç'te ikamet eden 40 yetim çocuğa giyim ve nakit yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

05 AĞUSTOS 2019 PAZARTESİ 13:52
0
2909
0
AA aa
40 YETİM GİYDİRİLDİ

Genç Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği  Kurban Bayramı öncesi hayırsever iş adamlarının desteğiyle hayata geçirdiği “Yetim Giydirme Projesi” ile yetim öksüz ve kimsesiz çocuklara giyim ve maddi yardımda bulundu.

Hayırsever bir iş adamının yardımıyla 40 yetimi giydirdiklerini söyleyen Genç-Der başkan yardımcısı Tekin Mahmutoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabilmek için hayırseverlerin daha fazla duyarlı olmaları ve yetim çocuklara karşı daha fazla hassas davranmaları gerektiğini belirten Mahmutoğlu, “Bu Kurban Bayramı'nda hedefimiz daha çok yetim giydirmek, hepsini bu bayramda sevindirmekti. Fakat imkânlarımız yeterli olmadığı için bir hayırseverin bağışıyla 40 yetimi giydirebildik. Ama gönül isterdi ki bütün yetimleri sevindirelim, bu konuda hayırsever vatandaşlardan biraz daha duyarlı olmalarını, en azından yetimlere karşı daha hassas olmaları istiyor ve yardım çağırısında bulunuyoruz.” dedi.

 “Yetim gülerse bütün dünya güler”

Mahmutoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bütün yetimleri sevindirip giydirelim ki onlar gülsünler. Yetim gülerse bütün dünya güler ama yetim ağlarsa bütün dünya ağlar. Çocukların elbise alırken gözlerinin içinde gördüğümüz sevinci, daha fazla çocuğun yaşaması gerektiğine inanıyor ve daha fazla çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Hedefimiz bütün çocukların sevinmesi, elbisesiz bayrama giren çocuğun kalmaması.”

Son olarak yapılan yardımlardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren aileler; Genç-Der'e ve hayırseverlere teşekkür ederek, yetim çocukların unutulmaması gerektiğini belirttiler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
15:28
REGAİP KANDİLİ PROGRAMI İDRAK EDİLDİ
REGAİP KANDİLİ PROGRAMI İDRAK EDİLDİ
Genç'te Regaib Kandili programları yoğun katılımla idrak edildi
26.12.2025
15:19
LÖSEV`DEN BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ`NDE  ANLAMLI ETKİNLİK
LÖSEV'DEN BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ'NDE ANLAMLI ETKİNLİK
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
26.12.2025
15:14
METEOROLOJİ `DEN BİNGÖL`E YOĞUN KAR UYARISI
METEOROLOJİ 'DEN BİNGÖL'E YOĞUN KAR UYARISI
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
26.12.2025
15:08
CEZAEVLERİNDEN TAHLİYELER BAŞLADI
CEZAEVLERİNDEN TAHLİYELER BAŞLADI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi kapsamında bazı hükümlülerin tahliye edilmeye başlandığını duyurdu. Tunç, 'Ceza İnfaz Kurumlarında hazırlıklar tamamlanmış olup bugün itibariyle düzenlemeden faydalanacak hükümlülerin işlemleri başlatılmıştır' dedi.
26.12.2025
15:04
JANDARMA`DAN SON BİR HAFTADA 29 OLAYA MÜDAHALE
JANDARMA'DAN SON BİR HAFTADA 29 OLAYA MÜDAHALE
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
24.12.2025
12:46
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ  YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde emniyet ve asayiş hizmetlerine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın