15 Mayıs 2024 Çarşamba

AK PARTİ VE DEVA ARASINDA GERİLİM!

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, önceki gün bir vatandaşın AK Parti'ye giderek sorunlarını dile getirdiğini ancak oradaki ilgili kişilerin vatandaşla ilgilenmediğini iddia eden açıklamasının ardından hem AK Parti'den hem de DEVA partisinden açıklamalar yayınlandı.

10 TEMMUZ 2021 CUMARTESİ 09:59
0
2249
0
AA aa
AK PARTİ VE DEVA ARASINDA GERİLİM!

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, AK Parti'ye giden bir vatandaşla ilgilenmediğini ve kendi partilerine yönlendirildiğini iddia etti.

Kovalar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün bizleri hem üzen hem de sevindiren bir olaya tanıklık ettik. İhtiyaç sahibi bir hemşerimiz köyde yaşlı olan annesine bakmakta zorlandığını ve bu konuyla ilgili yardım talebinde bulunmak için AK parti il binasına gidiyor. AK parti Bingöl İl binasına giden vatandaşımız orda bulunan görevli/yöneticiler tarafından kendisine  "nerden geldin, ne istiyorsun?" vb... sorular üzerine Hemşerimiz de annesiyle yaşadığı zor hayat şartlarını ve mağduriyetini anlatıp kendisine yardımcı olmalarını istiyor. Durumunu ilettikten sonra konuşmasına yansıyan heyecanı sebebiyle derdini tam anlatamayışı ile birlikte hemşerimizin anlattıklarına itibar etmemelerine ve ciddiyete almamalarına sebebiyet verip ve hemşerimizle alay edercesine Partimizin (DEVA) adresini vererek gönderiyorlar. Hemşerimiz Parti binamıza gelip arkadaşlarımıza yaşadığı hazin durumu anlatmış ve AK parti İl binasındaki kişi/lerin "Senin derdine ancak DEVA Partisi derman olacak" diyerek gönderdiklerini utanarak ve sıkılarak anlatmıştır. Bu yaşanan üzücü olay arkadaşlarımızı derinden üzmüş ve derdine ihtiyacı olduğu kadar destekte bulunsalar dahi, köyünden umutlarla gelen hemşerimizin mağdur kimliğinin sorgulanmasına ve insana gösterilmesi gereken saygının gösterilmemesine, Hemşerimizin temiz duygularının hor görülmesine, insani ve vicdani değerlere aykırı bir davranış ve tutum sergilenmesi arkadaşlarımızın yapmış olduğu küçük bir desteğin hiç bir öneminin olmadığının bilinmesini istiyorum. Burası Bingöl; geçmişinizde kapınıza gelen misafirin nasıl karşılandığını unutabilir, değerlerinizi ve geleneklerinizi kaybedebilir, insanlara olan sevgi ve saygınızı yitirebilirsiniz ama Annesine bakmakla yükümlü olan ihtiyaç sahibi bir insanla nasıl konuşacağınızı ve ilgileneceğinizi unutmuşsanız, ne bu şehre nede bu ülkeye hiçbir faydanız olamaz. DEVA Partisinin kurulmasının gerekliliğini, kaybedilmiş tüm değerlerimizin hatırlatılması ve yaşatılması için mücadele etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmış olmanız bizi sevindirmiştir. DEVA Partisi; insan için var olan tüm değerlerin korunması ve yaşatılması için kurulduğunu ve bu ilkeler etrafında hareket edeceğini ve de hiç kimsenin hakkını kimseye feda etmeyeceğimizi de herkesin bilmesini istiyorum. Son olarak millete hizmet etmek için temsil ettikleri makam, unvan ve yetki sahiplerine şunu hatırlatmak isterim; Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşımız görüşüne ve düşüncesine bakılmaksızın eşit haklara sahiptir! Güç bozar, mutlak güç mutlaka bozar..!” iddialarına yer vermişti.

Bu iddiaların ardından AK Parti İl Başkanlığı da iddiaların asılsız olduğunu belirterek, DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Kovalar'ın kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini bildirdi.

AK PARTİ: “MÜDDEİ İDDİASINI İSPATLAMAKLA MÜKELLEFTİR. AKSİ HALDE İLGİLİ KİŞİ BİNGÖL KAMUOYUNDAN VE PARTİMİZDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR.”

AK Parti İl Başkanlığı'ndan iddialar üzerine yapılan açıklamada; “Bir siyasi parti il temsilcisinden partimize dönük tamamen gerçekdışı ve yakışıksız bir paylaşım söz konusudur. Görüşü ne olursa olsun partimize gelen hiçbir vatandaşımıza bahsedildiği gibi bir yol, yöntem gösterilmemiştir. Partimizin kapısı her görüşten insana açıktır. Bugüne kadar partimize başvurmuş binlerce vatandaşımızın dili, dini, düşüncesi sorulmadan sorunu ve mağduriyeti giderilmiştir. Siyasetin temeli ahlaktır. Partimiz güvenlik kamerası ile 7/24 izlenmektedir ve her şey kayıt altındadır. Müddei iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Aksi halde ilgili kişi Bingöl kamuoyundan ve partimizden özür dilemelidir” denildi.

AK Parti'nin açıklamasının ardından DEVA Partisi de yeni bir açıklama yaparak, AK Parti'ye çağrıda bulundu.

DEVA PARTİSİ: “VİDEO PAYLAŞACAĞIZ”

DEVA Parti'sinin son açıklaması da şu şekilde:

“Dün sizlerle paylaştığım bir mağduriyet üzerine malum parti açıklama gereği duymuş! Lâkin yaptığı açıklamada yaşanan olayın "gerçekdışı ve yakışıksız "olarak nitelendirilmiş.

Malum parti resmi tvvitter hesabından partilerini ziyaret edenlerin diline, dinine ve düşüncesine bakılmaksızın herkesin sorununu ve mağduriyetini giderdiğini belirtmiştir. Yaptığımız açıklama sonrası birçok hemşerimizden olumlu tepki mesajlarının gelmesi ve yaşadıkları sorunları anlatma gereği duyduklarını ifade etmişlerdir. Hemşerilerimizin bizlere olan güveni, samimiyeti onlara verdiğimiz değerin ve gösterdiğimiz saygının karşılığı olarak değerlendirmekteyiz.

"Saygıyla" duyurulan ama yazı dilinin saygı sınırlarını zorlayan açıklamanın takdirini de hemşerilerimizin vicdanlarına havale ediyorum.

Yaşanan olayın gerçekdışı olduğunu iddia eden malum partiye huzurlarınızda bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Partilerinin 7/24 saat güvenlik kameralarıyla izlendiğini ve kayıt altına alındığını açıklamışlar. Bizler de yapılan açıklamaya istinaden partilerini ziyaret edenler içerisinde bahse konu olan hemşerimizin 07.07.2021 Çarşamba günü 09 ile 12 saatleri arasında parti binalarını ziyaret etmediğini ve böyle bir olayın yaşanmadığını paylaşarak kamuoyunun aydınlatılmasını talep ediyoruz. Aksi taktirde Partimize (DEVA) gönderilen hemşerimizin kendileriyle yaşadığı olayın beyanını ve konuşma videosunu kıymetli hemşerimizle paylaşacağız. Tüm hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.”

HABER: Sinan ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2024
21:31
MUHTARLAR SORDU, ONLAR CEVAPLADI
MUHTARLAR SORDU, ONLAR CEVAPLADI
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, beraberindeki Bingöl Kurum amirleri ile birlikte Genç ilçesinde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarlar bölgelerinde bulunan sorunları dile getirirken, ilgili kurum amirleri de muhtarların taleplerini değerlendirip tek tek not aldı.
14.05.2024
21:23
ÖZEL ÖĞRENCİLERE ÖZEL AÇILIŞ
ÖZEL ÖĞRENCİLERE ÖZEL AÇILIŞ
Genç Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun resmi açılışı Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'nın katılımı ile gerçekleşti. Özel öğrenciler açılışta hazırladıkları birbirinden renkli çalışmalarla katılımcılardan tam not aldı.
13.05.2024
17:53
BİNGÖL`DE KAMU VE ÖZEL İŞLETMELERE  KAMERA ZORUNLULUGU
BİNGÖL'DE KAMU VE ÖZEL İŞLETMELERE KAMERA ZORUNLULUGU
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
11.05.2024
20:21
DEMİRSPOR, MAÇA ÇIKMAYINCA PLAY-OFF`TAN ELENDİ
DEMİRSPOR, MAÇA ÇIKMAYINCA PLAY-OFF'TAN ELENDİ
Bingöl 1. Amatör Ligde mücadele eden Genç Demirspor, play off'larda elendi. Büyük Bingölspor maçına çıkmayan Demirspor, Kuzgunlar'ı sampiyonluktan ederken, Hükmen galip gelen Büyük Bingölspor ise şampiyon oldu ve Bal Ligi için baraj maçı oynamaya hak kazandı.
10.05.2024
19:03
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilciliği, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Irak asıllı Y.K. tarafından, okuldan atıldığı gerekçesiyle Lise Müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine tepki amaçlı, basın açıklaması gerçekleştirildi. (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilcisi Muhammed Mustafa Demirağ'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.
10.05.2024
18:41
AK KADINLAR`DAN İSRAİL TEPKİSİ `SAVAŞINDA  BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK KADINLAR'DAN İSRAİL TEPKİSİ 'SAVAŞINDA BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu: 'Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın