29 Nisan 2024 Pazartesi

ANNELER, FİLİSTİN İÇİN YÜRÜDÜ

Bingöl'de 'Anneler Gazze için yürüyor' protesto gösterisi düzenlendi. Ellerinde kanlı bebek maketleri ile yürüyen anneler, İsrail'e lanet okudu.

30 EKİM 2023 PAZARTESİ 18:47
0
1147
0
AA aa
ANNELER, FİLİSTİN İÇİN YÜRÜDÜ

Bingöl'de STK'lar öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kadın, Filistin için destek yürüyüşü gerçekleştirdi. Ulu Camii önünde toplanan kalabalık, Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmek için ellerinde kanlı bebek maketleri ile Telekom kavşağına kadar yürüdü. Sık sık tekbir getiren kadınlar, Kahrolsun İsrail", "Katil İsrail, Filistin'den defol" sloganları attı.

Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapılırken, hazırlanan basın açıklamasını HÜDA PAR Bingöl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Barman okudu.

Filistin topraklarının 1948 yılından bu yana israil terör şebekesi tarafından işgal edildiğini söyleyen Barman, milyonlarca Filistinlinin sistematik olarak zulme ve tehcire maruz bırakıldığına dikkat çekti.

“Milyonlarca Filistinli Sistematik Olarak Zulme Ve Tehcire Maruz Bırakılmıştır”

Filistin toprakları 1948 yılından bu yana israil terör şebekesi tarafından işgal edilmiş, milyonlarca Filistinli sistematik olarak zulme ve tehcire maruz bırakılmıştır. Ne insana ne de kutsala saygısı olan bu barbar siyonist çete zulümlerinin dozunu artırarak sürdürmektedir. Filistin, şu sözde uygar dünyanın ikiyüzlülüğünü her daim ifşa etmiştir. 

Tarih bir daha göstermiştir ki Batı'nın insan hakları adına ortaya koyduğu her şey çocuk masalı olmayacak kadar kirli ve iki yüzlüdür. Filistin meselesi bir kez daha göstermiştir ki uluslararası hukukun uygulanması isteğe, insan hakları ise ırka ve inanca bağlıdır. Zira 20 günden bu yana Dünya Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma şahit olmaktadır. 7 Ekim'den bu yana katledilen 2 bin 700 çocuğumuz için kalplerimiz kan ağlamaktadır. Her gün çocuklarını bombalar altında şehit veren Gazzeli annelerimizin feryatları yürekleri dağlamaktadır. Henüz insanlığını kaybetmemiş tüm Dünya anneleri gibi biz Bingöl'lü anneler de bu acıları yüreklerimizde derinden hissediyoruz ve bu vahşete lanet okuyoruz.

Gazze'de anneler evlatlarını bir bir toprağa verirken aslında toprağa gömülenin insanlık olduğunu Dünyaya haykırmaktadır. Evet, bugün Dünya insanlığını Gazze'de kaybetmiş durumdadır. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir kadın için ayaklanan sözde kadın hakları savunucuları mesele Gazzeli anneler olunca sus pus olmaktadırlar. Çocuklar konusunda ahkam kesenler, çocuk haklarından dem vuranlar mesele Gazzeli çocuklar olunca kulaklarını tıkamaktadırlar. Bebekler beşiklerinde katledilirken Birleşmiş Milletler ve UNICEF kınamanın ötesine geçmemektedir.

“Yüreğimizle Beraber Onların Yanındayız”

Zümra Atar, “Biz siyonistlerin yaptığı zulümden dolayı buradayız. Onların yaptığı bu zulme sessiz kalmamak için buradayız. Müslüman kardeşlerimizin sesini duyurmak için buradayız. Yüreğimizle beraber onların yanındayız. Rabbim şer odaklılara fırsat vermesin” diye konuştu. 

Program, yapılan dua ile sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın