27 Nisan 2024 Cumartesi

ARI ÖLÜMLERİNE KESİN TEŞHİS

Bingöl Üniversitesi Arı ve Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan arı hastalıkları laboratuvarında arı ölümlerine sebep olan hastalıklar ve zararlara kesin teşhis konulacak.

09 MAYIS 2021 PAZAR 23:01
0
1490
0
AA aa
ARI ÖLÜMLERİNE KESİN TEŞHİS

Arı ve Doğal Ürünler Arge-Ürge Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Harun Kaya Kesik: "Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan laboratuvarımızda arı ölümlerine sebep olan hastalık ve zararlar, molekül teknikler konularak kesin teşhis konulacak"

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Yüksek Öğretim Kurumunun (YÖK) eşgüdümünde yürütülen Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması programı kapsamında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesinde arı hastalıkları laboratuvarı kuruldu.

Son dönemlerde artan arı ölümlerinin kesin sonucunun belirlenmesi ve çözüm bulunması amacıyla bölgede ilk olma özeliğine sahip olan Arı hastalıkları laboratuvarında, arı ölümlerine sebep olan hastalık ve zararlara artık kesin teşhis konulacak.

Arı ve Doğal Ürünler Arge-Ürge Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Harun Kaya Kesik, arı hastalıkları laboratuvarının en çok arıcıları sevindirdiğini söyledi.

Laboratuvarda arı hastalıklarının moleküller teşhisi gerçekleştiğini belirten Kesin, şöyle konuştu: "Laboratuvarımız özelinde arı hastalıkların moleküler teşhisi gerçekleştirilmektedir bu bağlamda bal arılarında görülen çeşitli hastalık ve zararlıların kesin teşhisi moleküler teknikler ile ortaya koyabilmek adına oluşturduğumuz bir laboratuvar olup, bölgedeki ilk moleküler teşhis laboratuvarı olma özelliği taşımaktadır. Bu teşhis laboratuvarı ile birlikte bölgedeki acılarımızın arı ölümleri ve ciddi koloni kayıplarına sebebiyet veren başlıca hastalık ve zararlıların kesin teşhisi ortaya konulup, buna göre bir tedavi seçeneği sunularak, koruma kontrol planları belirlenmektedir."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın