Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, 10–17 Kasım 2025 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği asayiş ve güvenlik uygulamalarına ilişkin detayları kamuoyuyla paylaştı.
Vali Ahmet Hamdi Usta'nın açıkladığı verilere göre ekipler, bir hafta süren denetimlerde 632,26 gram metamfetamin, 395 gram esrar, 7 av tüfeği, 2 tabanca, 15 fişek ve 1 tabanca şarjörü ele geçirdi.
Kent genelinde yapılan GBT sorgulamalarında 20'si yabancı uyruklu olmak üzere 95 bin 472 kişi kontrol edildi; 23 aranan şahıs tespit edilirken, 7 kişi gözaltına alındı. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde ise 11 bin 459 araç incelendi; 673 araca cezai işlem uygulanırken 37 araç trafikten men edildi.
Aranan şahıslara yönelik operasyonlarda ise çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 27 firari yakalandı. Yakalanan kişilerden 6'sının kesinleşmiş hapis cezası, 21'inin ifadeye yönelik arama kaydı bulunduğu belirlendi. Hapis cezalarının 4'ü hırsızlık, 1'i narkotik, 1'i diğer suçlardan oluştu; firarilerden 4'ünün 0–5 yıl, 2'sinin 5–10 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası olduğu bildirildi.
Vali Usta, açıklamasında;
“Bingöl'ümüzü daha huzurlu ve güvenli bir şehir yapmak için aralıksız çalışıyoruz. Desteklerinizle daha iyi sonuçlar almaya devam edeceğiz. ‘ÖNCE İNSAN' diyerek görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
HABER:SİNAN ATAN