20 Nisan 2024 Cumartesi

BACASIZ FABRİKA!

Şehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan döner sermaye işletmesi ile öğrenciler, lastik değişimi, oto yıkama ve tesisat alanlarında çalışarak hem meslek öğrenip hem de harçlıklarını çıkarıyor. Okulun hedefi ise, pandemiye rağmen yılsonunda 500 bin TL'lik ciro yapmak.

15 NİSAN 2021 PERŞEMBE 15:27
0
3454
0
AA aa
BACASIZ FABRİKA!

Bingöl merkezdeki Şehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yaklaşık 3 ay önce döner sermaye işletmesi kuruldu.

Meslek lisesinin içinde bulunan Motor Teknolojileri Alanı, Tesisat ve İklimlendirme Alanı, İnşaat Teknolojileri Alanı döner sermaye işletmesi ile öğrencilere iş kapısı aralandı. Öğrenciler okul dışında hem öğreniyor hem de harçlıklarını çıkarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Motor Teknolojileri Alanında öğrenciler öğretmenleriyle birlikte araçların lastik değişimini, balans ayarlarını, yağ ve filtre değişimleri ile yıkamalarını piyasaya göre daha uyguna yaparak döner sermaye işletmesine katkı sağlamaya başladı.

Tesisat ve İklimlendirme Alanındaki öğrenciler de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlardaki atıl durumda olan masa ve sıraları yeniden işleyerek kurumlara geri kazandırıyor.

YILSONUNDA HEDEFLERİ 500 BİN TL'LİK CİRO SAĞLAMAK

Piyasadaki kalifiye ihtiyacını karşılamak ve öğrencilerin kazanması sağlamak amacıyla döner sermaye işletmesini kurduklarını aktaran Okul Müdürü Murat Sözer, bu yıl hedeflerinin 500 bin TL'lik ciro yapmak olduğunu söyledi.

Sözer, “Bu yıl Eğitim- Öğretim yılında döner sermayemizi aktif hale getirdik. Şuan motorlu araçlar teknolojilerinde lastik değişimi, her türlü araçların bakımları, yağ değişimi vs. yine motorlu araçlar teknolojimizde iç-dış yıkama faaliyetlerine başlamış bulunmaktayız. Bu alanlarda ilimize hizmet sunmaya başladık. Bunun yanı sıra yine Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde okullarımızda atıl durumda bulunan masa ve sıraları onardıktan sonra ekonomiye tekrar kazandırma çabamız var. Döner sermaye işletmemizi yeni kurmamıza rağmen çok ciddi bir atılım yapmış bulunmaktayız. Döner sermaye ile ilgili ilk yıl. Tabii pandeminin yaratmış olduğu bazı sıkıntılar var.  Buna rağmen yılsonu hedefimizi 500 bin TL olarak belirledik. Takip eden yıllarda da daha iyi kapasitemizi artırarak iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz” dedi.

“HEDEFİM İLERİDE SAĞLAM BİR USTA OLMAK”

Okulun motor bölümünde okuyan 10. Sınıf öğrencilerinden Serhat Börikoçin, hedefinin ileride sağlam bir usta olmak olduğunu söyledi.

Börikoçin, “Okulumuzda açılan döner sermayede çalışıyorum. Motor bölümündeyim lastik değişimi, balans, oto yıkama alanlarında hocalarımızla beraber çalışıyoruz. İleride sağlam bir usta olmaya çalışacağız. Ailemi ve kendimi düşünerek bu yola çıktım. İnşallah sağlam bir usta olacağım ve bu işe devam edeceğim” şeklinde konuştu.

“AİLEME MADDİ ANLAMDA KATKI SUNDUĞUM İÇİN MUTLUYUM”

Piyasa şartlarına göre oto yıkamayı daha uygun fiyata yaptıklarını belirten öğrencilerden Muhammet Özel, “ lastik sökümü, balans ayarı ve oto yıkama yapıyoruz. Okulda gördüğümüz eğitimlerle burada uygulamalı olarak öğreniyoruz. Piyasada oto yıkama 35 TL iken biz 25 TL'ye yapıyoruz. İleri zamanlarda çok iyi bir usta olacağıma inanıyorum. Buradan kazandığım parayla çok mutlu oluyorum, aileme katkı sağlıyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın