11 Şubat 2026 Çarşamba

BAL YARIŞMASINA GENÇ DAMGASI

Bingol'de geleneksel hale gelen bal yarışmalarına damga vuran Genç balı bu yıl düzenlenen yarışmayı da açık ara farkla kazandı. Düzenlenen yarışmada Ahmet Kanat'in Çotla'da ürettiği bal Bingöl birincisi oldu.

03 ARALIK 2020 PERŞEMBE 19:22
0
3361
0
AA aa
BAL YARIŞMASINA GENÇ DAMGASI

3. Geleneksel Bingöl Bal Yarışmasının numune analizleri sona erdi. Bingöl Üniversitesinde açıklanan sonuçlara göre Genç Çotla bölgesinden Ahmet Kanat isimli arıcının balı, Bingöl birincisi olmaya hak kazandı.

Bingöl Üniversitesi ve Bingöl Arı Yetiştiricileri Merkez Birliğinin işbirliği ile gerçekleştirilen Bingöl bal yarışmasının bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında pilot üniversite olan Bingöl Üniversitesi, numune analiz çalışmalarını bitirdi.

Bingöl Üniversitesinde düzenlenen bal yarışması finaline Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, ilgili kurumlar, PİKOM yetkilileri ve bal analiz heyeti katıldı.

Şifa kaynağı Bingöl balının tanınırlığının artması çerçevesinde 2018 yılından bu yana Bingöl Üniversitesi ve Bingöl Arı Yetiştiricileri Merkez Birliğinin işbirliği ile gerçekleştirilen Bingöl bal yarışmasında Genç Çotla bölgesinden Ahmet Kanat isimli arıcının balı, Bingöl birincisi olmaya hak kazanırken, ikinciliği Mehmet Yolcu isimli arıcı üçüncülüğü de Arif Kale adlı balcı kazandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
18:07
KAYMAKAM GÜZEL KUR`AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
KAYMAKAM GÜZEL KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, İl Müftüsü Orhan İmamoğlu ve İlçe Müftüsü Ferhat Mat ile birlikte, İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Yayla Şeyh Ahmet Nakşibendi Yatılı Erkek Kur'an Kursunu ziyaret etti.
10.02.2026
17:55
EĞİTİM SENDİKALARINDAN  PROMOSYON TEPKİSİ
EĞİTİM SENDİKALARINDAN PROMOSYON TEPKİSİ
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı
10.02.2026
17:49
İŞ BİRLİĞİ  PROTOKOLÜ İMZALANDI
İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
10.02.2026
17:44
KAR VE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK
KAR VE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
17:21
MEVLANA ORTAOKULU YASTA: ENSAR`IN SIRASI ÇİÇEKLERLE DOLDU
MEVLANA ORTAOKULU YASTA: ENSAR'IN SIRASI ÇİÇEKLERLE DOLDU
Lösemiyle verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Mevlana Ortaokulu öğrencisi Ensar Yüce, gözyaşlarıyla toprağa verildi.
09.02.2026
14:29
BUNU YAPAN YANDI
BUNU YAPAN YANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın