30 Nisan 2026 Perşembe

BAYLAZ, RAHMETLE ANILIYOR

Bingöl siyasetinde iz bırakan ve 2 dönem Milletvekilliği sürecinde kent halkı tarafından garip gureba babası olarak anılan Haydar Baylaz ölümünün 23.yılında rahmetle anılıyor.

22 AĞUSTOS 2021 PAZAR 11:12
8
2251
0
AA aa
BAYLAZ, RAHMETLE ANILIYOR

Bingöl'de Adalet Partisi'nden yaklaşık 10 yıl İl Başkanlığı'nın yanı sıra Doğru Yol Partisin'den (DYP) 18. ve 19. dönemde Milletvekilligi yapan Baylaz, vefatının sene-i devriyesinde rahmetle yad ediliyor.

Baylaz, görev süresince Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kentin önemli sorunlarını gündeme getirmesi ve çözmesiyle de isminden sıkça bahsettirdi.

Siyasi hayatının yanı sıra mütevazi kişiliği ve babacan yaklaşımıyla halkın gönlünde taht kuran Baylaz, çok sayıda gence ekmek kapısı araladı.

Siyasi hayatı boyunca garip gurebayı yalnız bırakmayan Baylaz, yetiştirdiği evlatlarına da hayat felsefesini miras olarak bıraktı. Babalarının öğütleriyle ‘Yoksulun yanında olmak, garip gurebayı yalnız bırakmamak' öğüdünü hayat felsefesi olarak benimseyen evlatlar da babalarının emanetini en iyi şekilde temsil ediyor.

HAYDAR BAYLAZ KİMDİR?

İş Adamı, Müteahhit, Siyasetçi, XVIII. Dönem Bingöl Milletvekili (D. 1946, Bingöl – Ö. 23 Ağustos 1998). Baba adı Mustafa, anne adı Seyran. İlkokul mezunu. Serbest İnşaat Müteahhidi olarak ticaretle uğraştı.

Haydar Baylaz, 1987 genel seçimlerinde DYP'den XVIII. Dönem (29.11.1987 – 20.10.1991) Bingöl Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı.  23 Ağustos 1998'de hayatını kaybetti. Evli, 5 çocuk babasıydı

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2026
18:28
HALAYLAR TÜRKİYE FİNALLERİ İÇİN
HALAYLAR TÜRKİYE FİNALLERİ İÇİN
Kulüpler arası halk oyunları grup finali Bingöl'de gerçekleştirildi. Üç ilden 11 ekibin sahne aldığı yarışmada, Bingöl'den 2 ekip Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
27.04.2026
18:21
YEDİSU DEPREMİNDEN SONRA UZMANLAR İKİYE BÖLÜNDÜ
YEDİSU DEPREMİNDEN SONRA UZMANLAR İKİYE BÖLÜNDÜ
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
27.04.2026
18:14
SOĞUK HAVA YAYLA SEZONUNU GECİKTİRDİ BESİCİLER ZORDA
SOĞUK HAVA YAYLA SEZONUNU GECİKTİRDİ BESİCİLER ZORDA
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
27.04.2026
18:01
ÖĞRENCİLERE AFAD GÖNÜLLÜLÜK EĞİTİMİ
ÖĞRENCİLERE AFAD GÖNÜLLÜLÜK EĞİTİMİ
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor
27.04.2026
17:56
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİ VE YATIRIMCIYA HİBE DESTEGİ ANLATILACAK
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİ VE YATIRIMCIYA HİBE DESTEGİ ANLATILACAK
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
26.04.2026
17:01
HELİN ÇATKIN`DAN ÇİFTE ZAFER! TÜRKİYE ŞAMPİYONASİNA KATILMAYA HAK KAZANDI
HELİN ÇATKIN'DAN ÇİFTE ZAFER! TÜRKİYE ŞAMPİYONASİNA KATILMAYA HAK KAZANDI
24-25 Nisan tarihlerinde Diyarbakır'da düzenlenen Okul Sporları Atletizm Gençler B Grubu müsabakalarında büyük bir başarıya imza atıldı
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın