28 Nisan 2024 Pazar

BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83'üncü yıl dönümünde Genç'te düzenlenen çeşitli törenlerle anıldı.

10 KASIM 2021 ÇARŞAMBA 10:33
1
784
0
AA aa
BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

Hükümet Konağı'nda Atatürk Anıtı önünde saat 09.05'te çalınan sirenle beraber 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile tören başladı. Törene Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, İlçe jandarma Binbaşı Komutanı Mustafa Deniz Işılar, daire amirleri, resmi kurum, kuruluşlar, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşından sonra program, Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi'nde devam etti.

"İKİNCİ TÖREN KÜLTÜR MERKEZİNDE DÜZENLENDİ"

Burada günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Şehit Mehmet Koç Dağı  Mesleki Teknik  Anadolu Lisesi Öğretmenlerden Hakan Atmaca," Hayatınm en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemali, ebediyete intikal edişinin 83.yıldönümünde saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum. Bugün O'nu anmak için sıradan bir gün değildir. Bugün, karalar bağlama günü hiç değildir. Bugün O'nu daha iyi anlamak, O'nu takip edebilmek. Onun gibi ileri görüşlü ve vatan sever olabilme günüdür. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan topraklarının sinesine kavuşmuştur. Lakin O'nun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve gayreti, hedef ve arzuları yaşamaktadır, Kahraman Ecdadımız ile birlikte Kurduğu Cumhuriyet ve elde ettiği bağımsızlık O'nun bu vatana en büyük hediyesidir "dedi.

Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi Salonunda devam eden program, saygı duruşu İstiklal Marşının okunması, Atatürk'ün hayatının anlatılması, öğrencilerin hazırlamış olduğu, şiirler okunup  Sinevizyon gösterisinin ardından program sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın