30 Mart 2026 Pazartesi

BEN BU YOLUN YOLCUSUYUM

Zabıta ekipleri tarafından 1 hafta boyunca yapılan çalışmada 50 dilenci yakalanıp il dışına gönderildi. Bir dilencinin görüntüsü çekilirken verdiği, Ben bu yolun yolcusuyum yanıtı ise pes dedirtti

15 NİSAN 2019 PAZARTESİ 10:17
0
2093
0
AA aa
BEN BU YOLUN YOLCUSUYUM

Bingöl Belediyesi'ne bağlı Zabıta Amirliği, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte çevre illerden gelip dilenen kişilere yönelik çalışma başlattı.

Son bir haftada kentin işlek yerlerinde vatandaşların duygularını sömürerek dilenen kişilere yönelik yapılan çalışmada, 50 kadın yakalanıp il dışına gönderildi.

Çalışma kapsamında bugün yakalanan 8'i çocuk, 11 kadın zabıta amirliğine getirilerek haklarında yasal işlem yapıldı. Çevre illerden ve Suriye'den geldikleri öğrenilen kadınlara 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde 153 TL idari para cezası kesildi.

Dilenen kişilere yönelik çalışmaların sıklıkla devam edeceğini söyleyen Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Erdem, “Zabıta ekiplerimizle birlikte, ilimizde 1 hafta boyunca çevre illerden gelip duygu sömürüsü yaparak vatandaşlarımızdan para dilenen dilencileri topluyoruz. Son 1 haftada topladığımız dilencilerin üzerinden 170 lira kadar para çıktı, kayıtlarımıza aldık. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz, bu tür insanlara para vermemeleri. Zabıta arkadaşlarımıza yardımcı olmalarıdır” diye konuştu.

Öte yandan görüntüsü çekilen dilenci bir kadın ise, “Ben bu yolun yolcusuyum” diyerek pes dedirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2026
17:09
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ  YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı.
26.03.2026
18:39
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, ticari araçlarda kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için denetimlerini sıkılaştırdı.
26.03.2026
18:29
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN`DEN  DEV BİR ADIM
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN'DEN DEV BİR ADIM
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla dev bir adım attı.
26.03.2026
18:21
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
Türkiye'nin enerji sektöründeki öncü şirketlerinden Aksa Elektrik, çocukların hayal güçlerini desteklemek ve enerji bilincini aşılamak amacıyla 'Geleceğin Enerjisi' resim yarışmasını başlattı. 7-10 yaş arası çocukların katılımına açık olan yarışma için başvurular 25 Mart itibarıyla alınmaya başlandı.
26.03.2026
18:12
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN`DE GÖREV DEĞİŞİMİ
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN'DE GÖREV DEĞİŞİMİ
Bingöl'ün de sorumluluk alanında olduğu Elâzığ merkezli Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Yusuf Güneş Bursa'ya atanırken, yerine Suat Cüre getirildi.
26.03.2026
18:05
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan arama kurtarma ekibine, AFAD Bingöl İl Müdürlüğü tarafından Hesarek Kayak Merkezi'nde çığ afetlerine yönelik eğitim verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın