26 Mart 2026 Perşembe

BİNGÖL 10 YENİ ÜRÜNLE BAŞVURDU

Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.

14 TEMMUZ 2025 PAZARTESİ 17:00
0
852
0
AA aa
BİNGÖL 10 YENİ ÜRÜNLE BAŞVURDU

Bingöl'ün yeni coğrafi işaret tescil süreci yolculuğu başladı. Şuana kadar “Bingöl Balı, Sivan Dut Pekmezi, Çobantaşı Kavurması, Yedisu Horoz Fasulyesi ve Guldar Domatesi” il 5 tescilli ürünü bulunan Bingöl, yeni süreçte 10 yeni ürünle başvurdu. 5 tecili yeterli bulmadıklarını ve bu sayıyı arttırmayı hedeflediklerini belirten Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: “Bu nedenle yerel ürünlerimizi markalaştırmak, üreticimizi desteklemek ve ilimizin tanıtım gücünü artırmak amacıyla 10 yeni ürün için coğrafi işaret sürecini başlatmış bulunmaktayız. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak. Çünkü biliyoruz ki coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir.

BİRLİKTE SAHİPLENİYORUZ, BİRLİKTE TESCİLLİYORUZ”

Coğrafi işaret tescil başvuru sürecinin koordineli bir şekilde yürütüldüğünü aktaran ve “her kurum, kendi uzmanlık alanına uygun ürünlerin tescil sürecini üstlenerek Bingöl'ün bu zenginliğini geleceğe taşımada sorumluluk aldı” diyen Vali Usta, hangi kurumun hangi ürün için başvurduğunu şöyle sıraladı ve şunları kaydetti;

Bingöl Belediyesi: Tomast, Mastuva

Bingöl Üniversitesi: Parğaç (Heftkat) Böreği, Bingöl Arı Poleni

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü: Ğezik Kaymağı, Bingöl Şilki Tatlısı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü: Solhan Kilimi (Cacimi)

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası: Bingöl Kavurması, Bingöl Kadayıfı, Löl Böreği

Bu ürünlerin her biri, toprağımızın bereketini, kültürümüzün izlerini ve üreticimizin emeğini yansıtmaktadır.

COĞRAFİ İŞARET SAYESİNDE:

  • Ürünlerimizin özgünlüğü korunacak,
  •  Katma değeri yüksek üretim teşvik edilecek,
  • Yerel kalkınma güçlenecek,
  •  Bingöl markası daha görünür hâle gelecektir.

Bu sürece omuz veren tüm kurumlarımıza yürekten teşekkür ediyor,

Bingöl'ün değerlerini tescillemeye, tanıtmaya ve geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğimizi vurguluyoruz.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:04
BİNGÖL İHH`DAN 10 MİLYONLUK YARDIM
BİNGÖL İHH'DAN 10 MİLYONLUK YARDIM
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
11:35
BİNGÖL`DE BAYRAM DENETİMLERİNDE MİLYONLUK CEZA
BİNGÖL'DE BAYRAM DENETİMLERİNDE MİLYONLUK CEZA
Ramazan Bayramı süresince Bingöl'de polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde 8 binin üzerinde araç sorgulandı, yaklaşık 1,9 milyon TL ceza kesildi. Öte yandan 4 günde meydana gelen 32 kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı.
25.03.2026
11:28
UYUŞTURUCUYU YUTARAK TAŞIDILAR
UYUŞTURUCUYU YUTARAK TAŞIDILAR
Yutma' yöntemiyle kente uyuşturucu sokmaya çalışan 3 kişi, polis takibinden kaçamadı. Narkotik ekiplerinin operasyonunda 3 şüphelinin midesinden 75 kapsül uyuşturucu çıkarıldı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi
23.03.2026
12:57
25 GÜNLÜK BEBEK İÇİN ZAMANLA YARIŞ
25 GÜNLÜK BEBEK İÇİN ZAMANLA YARIŞ
Bingöl'de tedavi gören 25 günlük bebek, hayati risk taşıyan rahatsızlık şüphesiyle ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi. Minik hasta için sağlık ekipleri seferber oldu.
23.03.2026
12:50
3  YENİ SAĞLIK HİZMET  BİNASI İHALE EDİLYOR
3 YENİ SAĞLIK HİZMET BİNASI İHALE EDİLYOR
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
23.03.2026
12:43
SON SEFERLERİN ARDINDAN  14 AY SÜREYLE KAPATILDI
SON SEFERLERİN ARDINDAN 14 AY SÜREYLE KAPATILDI
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın