14 Mayıs 2026 Perşembe

BİNGÖL OSB İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

'Bu başarı kalbi ve yüreği Bingöl için çarpanların ortak eseridir' diyen Vali Usta: 'Bingöl sanayicisi, girişimcisi ve tüm dinamikleriyle omuz omuza, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz' dedi.

18 TEMMUZ 2025 CUMA 18:34
0
983
0
AA aa
BİNGÖL OSB  İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Mevcutta 72 Hektar alan üzerine kurulu ve hali hazırda 53 sanayi parselin 52'sinin tahsisinin yapıldığı; 2'sinin inşaat, 2'sinin de proje aşamasında olduğu fabrikalarda 41 faaliyetle Bin 200 kişi çalışan kapasitesine ulaşan Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan Atıksu Arıtma Tesisinin yapım işi sözleşmesi imzalanmış olup işe başlanıldığını belirten Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, aynı kapsamda sanayi altyapı ihalesinin de Bakanlık kanalıyla yapılacağını açıkladı.

ALTYAPI İHALESİ 12 AĞUSTOS'TA

“Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğüm Bingöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nin Genişleme Alanı Altyapı İhalesi, 12 Ağustos 2025 tarihinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecektir” diyen Vali Usta:

“Yağmursuyu, kanalizasyon, doğalgaz, Telekom, elektrik ve yol çalışmalarını kapsayan bu ihale ile 39 parselin altyapı sorunları çözülecek, yatırım ortamı güçlenecek, istihdam ve bölgesel kalkınma hız kazanacak” dedi.

OMUZ OMUZA, KARARLILIKLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Açıklamasında “Bu stratejik yatırım; Bingöl OSB'nin çehresini değiştirecek, yatırımcılar için şehrimizi bir cazibe merkezi haline getirecek” vurgusunda bulunan Vali Usta, şunları kaydetti;

“Bu başarının ardında; ortak akılla çalışan, kalbi Bingöl için atan güçlü bir ekip ruhu var. Bu başarı kalbi ve yüreği Bingöl için çarpanların ortak eseridir. Bu kapsamda söz konusu yatırımın Bingöl'ümüze kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır'a, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın İbrahim Şenel'e, Milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek ev Sayın Zeki Korkutata'ya, Belediye Başkanımız Erdal Arıkan'a, Bingöl TSO Başkanımız Kadir Çintay'a, OSB Yönetimi Kurulu üyelerine, Müteşebbis heyetine ve emeği geçen tüm paydaşlara Bingöl Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı olarak şükranlarımı sunarım. Bingöl sanayicisi, girişimcisi ve tüm dinamikleriyle omuz omuza, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
19:12
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinden İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına kurbanlık büyükbaş hayvan sevklerinin başladığını duyurdu
12.05.2026
18:59
HACI ADAYLARI BİNGÖL`DEN DUALARLA UĞURLANDI
HACI ADAYLARI BİNGÖL'DEN DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında 2026 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Bingöllü hacı adayları, düzenlenen uğurlama programıyla dualar eşliğinde yolcu edildi
11.05.2026
19:17
BİNGÖL İŞKUR`DAN İUP İLANI   85 KİŞİ  İŞE ALINACAK
BİNGÖL İŞKUR'DAN İUP İLANI 85 KİŞİ İŞE ALINACAK
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
18:15
BİNGÖL`DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
BİNGÖL'DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
11.05.2026
18:09
MİNİK SÜMEYYE`NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
MİNİK SÜMEYYE'NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
11.05.2026
18:02
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın